Telefon
WhatsApp
28 milyon $'lık Dünyanın En Pahalı Otomobili: Rolls-Royce Boat Tail

“En”ler her zaman çok konuşulur. En pahalı, en hızlı, en gösterişli… Ancak bu sefer sanki ipin ucu biraz kaçmış gibi. Aslında paranın sınırı olmayınca yapılabileceklerin de pek sınırı olmuyor. Yabancıların klişe deyimiyle: Sky is the limit, malum… Otomobilleri kişiselleştirme konusunda sınırlarını zaten uzaya taşıyan Rolls-Royce, uzun yıllardır sessizliğini koruyan markanın özel üretim departmanı Coachbuild’in üzerindeki ölü toprağını atarak adeta yeniden doğmasını sağladı. Ama ne doğum! Rolls-Royce Boat Tail, Sweptail sonrasında “Coachbuild” felsefesinde üretilen ikinci model olarak karşımızda çıkan, ÖTV, KDV, gümrük vergisi vs. eklemeden, 28 milyon dolarlık “hoşgeldin” fiyatına sahip olan dünyanın en pahalı otomobili, içerisinde barındırdığı “misafir süiti” özelliğiyle lüks tanıtımını yeni bir seviyeye taşıyor.

5.800 m uzunluğundaki Boat Tail, mimari olarak Phantom ile kardeş. Kaputunun altında 6,75 litrelik çift turbolu V12 motor 563 bg güç üretiyor. Yakın zamanda ilk %100 elektrikli modelin tanıtması ve hatta bu modeline ‘Silence Ghost’ adı vereceğine dair dedikoduların yükseldiği İngiliz üretici, şimdilik bu modelde eski nesil motorlara sadık kalmayı tercih etmiş gibi görünüyor. Sweptail’in aksine otomobilden üç adet üretileceğini görüyoruz. Aracın sadece ön üretim mühendisliğinin tek başına 20 kişi tarafından 1 yılı aşkın sürede tamamlanmış olması da en az kendisi kadar dikkat çekiyor. Mühendislik ekibi Boat Tail için bu süreçte 1.813 tamamen yeni parça geliştirerek de önemli bir işe imza atıyor.

Boat Tail’i Sweptail’den fiyatının dışında ayıran en büyük özelliğiyle “misafir süiti” tasarımı. Markanın ilk SUV modeli Cullinan’da kullandığı açılabilir koltuk tasarımını başka bir boyuta taşıdığı tasarımda, arka bölümdeki saklama alanında Armand de Brignac şampanyaları için özel bir buzdolabı karşımıza çıkıyor. Açıldığında bir kanat formunu alan kapaklardan, standart olarak güneşlik niteliğinde bir şemsiye çıkıyor olması, şüphesiz misafirleri memnun edecekler arasında. Boat Tail’in ön konsolunda konumlandırılan saat de İsviçre’nin en köklü üreticilerinde BOVET 1822 ile bir işbirliği yapıldığını görüyoruz. Bu otomobile sahip olacak 3 şanslı kişiye, mutluluklar dileyip hayırlı olsun demekten başka bir söz kalmıyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket