Telefon
WhatsApp
Alfa Romeo’nun Beklenen SUV’u ‘Tonale’ Türkiye’de Ön Satışta!

Alfa Romeo’nun ilk elektrikli ve kompakt SUV’u Tonale, Türkiye’de ön satışa sunuldu. Markanın elektrifikasyon çağına "dönüşümünü" işaret eden Tonale, sportifliği 21’inci yüzyıl için yeniden tanımlıyor. Tonale, markanın sportif DNA'sını korurken, otomobildeki fonksiyonlar ve bağlanırlık çözümleri onu bugüne kadarki en teknolojik Alfa Romeo modeli yapıyor. Alfa Romeo Marka Direktörü Özgür SüslüTonale’yi 24 Haziran’dan itibaren, Alfa Romeo online satış kanalı üzerinden lansmana özel 1.5 litre 160 beygirlik hibrit motor seçeneğiyle ön satışa sunacağız. Eylül ayından itibaren ise 1.6 litrelik dizel otomatik vites motor seçenekli versiyonu pazara sunacağız. Önümüzdeki yıl 275 beygir gücündeki Q4 -dört çeker şarj edilebilir hibrit- seçeneğinin aileye katılması ile Tonale ürün gamı tamamlanmış olacak” dedi.

ALFA ROMEO TONALE'Yİ DOĞAN KABAK İLE TEST ETTİK! İZLEMEK İÇİN TIKLA!

Alfa Romeo’nun 112 yıldır otomotiv tarihine damga vuran modellere imza attığına değinen Özgür SüslüAlfa Romeo, Stellantis birleşmesi sonrasında en çok yatırım yapılan markalardan biri olarak öne çıkıyor. Birleşme sonrası markanın başına geçen Jean-Philippe Imparato’nun önderliğinde grubun global Premium markası olma nosyonuyla iddialı bir planı uygulamaya başlıyoruz. Bu planın bir parçası da Alfa Romeo’yu spor otomobil tutkunlarının hayran olduğu bir marka olmanın ötesine taşımaktan geçiyor. Bu stratejinin ilk adımı Tonale, her otomobil severin sahip olmak isteyeceği Premium bir SUV olarak pazarda yerini alıyor. Biz de bu efsanevi markayı Türkiye’de çok daha fazla otomobil severle buluşturmayı planlıyoruz. Markanın sportif sedanı Giulia ve ilk SUV’u olan Stelvio’dan sonra Alfa Romeo tarihindeki yeni dönüm noktası ilk kompakt SUV’u “Tonale” olacak. Tonale, bizi çok heyecanlandıran ve uzun zamandır Türkiye Pazarı için beklediğimiz bir model. Bu ay ön siparişlerini almaya başladığımız Tonale modelinden yıl sonuna dek 1000 adet getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Lansman Özel Versiyonu “Edizione Speciale”

Alfa Romeo Tonale, Türkiye’de, Sprint, Ti ve Veloce olmak üzere 3 donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Giriş versiyonundan itibaren anahtarsız giriş ve çalıştırma; Akıllı Adaptif Cruise Control, ön ve arka park sensörleri; 12,3 İnç FullDijital Hayalet Gösterge Paneli ve 10,25” inç Multimedya Ekranı ile Kablosuz Apple Car Play ve Android Auto gibi teknolojik özellikler standart olarak sunuluyor.  Bu üç donanım paketinin üstünde ise Lansman Özel Serisi “Edizione Speciale” yer alacak. Standard donanım paketlerinin satışına Eylül ayından itibaren; sınırlı sayıdaki lansman özel serisi Edizione Speciale ise 24 Haziran tarihinden itibaren ön satışa açılacak. Ediziona Speciale, 160 beygirlik hibrit motor seçeneği ile alınabilecek ve serinin en donanımlısı Veloce’den farklı olarak 20 inç jantlar, özel logo ve özel alcantara döşemeleri ile ayrışan Speciale’de ikinci seviye otonom sürüş özelliklerini barındıran Advanced Driving Assistance Pack ve 5 yıl uzatılmış garanti de fiyata dahil olacak. Alfa Romeo Tonale’nin Edizione Speciale özel versiyonu 7 ileri otomatik şanzımanlı ve 1.5 litre 160 HP’lik değişken geometrili Turbo motor ve  48volt “P2” elektrik  motoru mild hibrit versiyon ile satışa sunuluyor. Bu versiyon performansını yeni, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Tonale’nin hibrit teknolojisi; aracın sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, “%100 elektrikli modda kalkış” yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Tonale, sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan da ilerleyebiliyor (e-queueing) ve tamamen elektrik modunda park edilebiliyor (e-park).

Kompakt sınıf için iddialı boyutlara sahip olan model, 4,53 metre uzunluk, 1,84 m genişlik ve 1,6 m yüksekliğiyle Alfa Romeo'ya özgü, yenilikçi tasarım anlayışını yansıtırken, geçmişle gelecek arasında kusursuz bir uyum sergiliyor. Yeni -Full LED Matrix “3+3” Üç modüllü farlar, otomobilin ön kısmında benzersiz bir görünüm oluştururken, gündüz sürüş farları, dinamik sinyaller ve “Karşılama ve Uğurlama” işlevleri ile her zaman en iyi aydınlatma koşullarını sunuyor. Üç modüllü far, hayatı kolaylaştıran ve sürüş güvenliğini destekleyen farklı teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. Otomobilin çekiciliği ve dinamizmi, 8C Competizione tarzında arka camı kadar, “çevirmeli telefon kadranı”nı andıran jantlarıyla da Alfa Romeo tarzını yansıtıyor. Kabin içinde ise alüminyumun sağlamlığı ve Alcantara, deri koltukların sıcaklığı ve yumuşaklığı konforlu yolculuğu garanti ediyor. Üst düzey kalitedeki malzemelerin kombinasyonu, genç, şehirli ve dinamik kullanıcıların kişiliğini yansıtıyor. Tonale’nin “Teleskopik” gösterge paneli ve 3 kollu spor direksiyon ve direksiyondan kumanda edilen aliminyum vites kulakçıkları gibi detaylar, markanın ruhuna sadık kalarak sürüş tutkunlarına dinamik bir iç mekân sunuyor.

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket