Alman otomobil markalarını Çinli otocular tehdit ediyor
Geçmişi 100 yılın üzerindeki Alman markalar, Çinli üreticilerle baş etmekte zorlanıyor. Teknoloji üstünlüğünü Çinlilere kaptıran Almanlar, Çin pazarında kan kaybediyor. Sabah Gazetesi yazarı Ufuk Sandık'ın haberi.
Düne kadar en yüksek satışlarını ve karlarını Çin’de yapan Alman otomobilciler, son yıllarda kan kaybı yaşıyor. Toplam satışlarının 3’te 1’ini Çin’de gerçekleştiren Alman markalar, artık yerel üreticilerin rekabetine yanıt veremiyor. Satışları hızla düşüyor. Volkswagen’in satışları Çin’de yüzde 19.3, Mercedes’in satışları yüzde 6, BMW’nin satışları yüzde 4.7, Porsche’nin satışları ise yüzde 33 azaldı.
Bunun arkasında Çinli markaların büyük rekabeti var. Son yıllarda atağa geçen yerli üreticiler BYD, NIO, Xpeng başta olmak üzere Almanları oldukça zorluyor. 100 yılın üzerinde geçmişe sahip Alman markalar Çin’de yenilikçi olarak kabul edilmiyor. Çünkü Çinliler karşısında teknolojik üstünlüklerini kaybettiler. Ayrıca fiyatları yerel rakiplerinden daha pahalı.
Çinliler sadece Çin’de değil Almanları kendi evlerinde de zorlamaya başladı. Son birkaç yıldır Avrupa ülkelerini radarlarına alan Çinliler, Avrupa’nın en büyük otomobil pazarı Almanya’yı hedef seçtiler. Özellikle elektrikli modelleriyle, Alman markalarını anavatanlarında zorlamaya başladılar.
Avrupa Çin tehdidini ek gümrük vergileriyle önlemeye çalışıyor. Ancak Çinliler buna engelleri Avrupa’da üretim yaparak aşmayı planlıyor. BYD Macaristan ve Türkiye, Chery ise İspanya’da üretim yapacağını açıkladı. Görünen o ki Çinliler, dünya otomotivinin gelecek 100 yılına damga vuracaklar. Otomotiv tarihinin 100 yılına damga vuran Almanların bu rekabet nasıl cevap verecekleri merak konusu.
15 yıldır dünyanın en büyük üreticisi
Dünyanın en büyük otomobil üreticisi ve pazarı Çin, 15 yıldır bu unvanını koruyor. 2023’de Çin’in otomobil üretimi yüzde 11.6 artışla 30 milyon 161 bin adede ulaştı. Otomobil satışları ise yüzde 12’lik artışla 30 milyon 94 bin adede yükseldi. Böylece 2023’de üretim ve satışlar rekor kırdı. Çin’de 100’ün üzerinde otomobil markası var.
1 numaralı otomobil ihracatçısı
2022’de dünyanın en büyük ikinci otomobil ihracatçısı konumuna yükselen Çin, 2023’de Japonya’nın koltuğuna oturdu. İhracatını yüzde 57.9 artırarak 4 milyon 910 bin adede ulaşarak dünya birinciliğine yükseldi. Çin üretimi otomobiller 200’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Benzer Haberler
Ticari araç savaşları başlıyor
Nissan hafif ticari araç pazarına geri döndü
Çin engelini Avrupa üretimi ile aşacak
Toyota yeni ticari araç modellerini tanıttı
Ömer Koyuncu OYDER'in yeni başkanı oldu
Satılan her 100 otomobilden 8'i Çinli
256 milyon euro yatırım yapacak
7 finalist Yılın Otomobili için yarışacak