Telefon
WhatsApp
Almanya 400 Milyon Araçlık Lityum Rezervi Keşfetti

Alman jeologlar, Ren nehrinin binlerce metre altında dünyanın en büyük lityum iyon rezervlerinden biri olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı. Ren nehrinin, Almanya’nın kuzey batısındaki Kara Orman bölgesinde yer alan bölümünde 400 milyon elektrikli otomobil için kullanılabilecek kadar çok lityum iyon madeni olduğu iddia ediliyor. 

1.7 MİLYAR EURO YATIRIM

Vulcan Enerji kurucu ortağı Horst Kreuter, Reuters’e yaptığı açıklamada söz konusu rezervin beklentilerin çok daha üzerinde bir büyüklüğe sahip oluğunu ve endüstriyel ölçekte, yüksek kaliteli lityum üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu konuda 1.7 milyar Euro’luk bir yatırım yaparak bölgede jeotermal istasyon kuracaklarını belirten Kreuter, 2024 yılına kadar yılda 15 bin ton lityum madeni çıkarmayı hedeflediklerini, 2025 yılında ikinci faza geçildiğinde ise bu miktarın yıllık 40 bin tona ulaşabileceğini ifade etti.

TALEP 60 KAT ARTACAK

Avrupa Birliği, 2030 yılına gelindiğinde oluşacak talebin karşılanabilmesi için günümüzdeki hammadde miktarının tam 18 katına ihtiyaç olacağını 2050’de ise bunun 60 kata kadar çıkabileceğini açıklamıştı. AB, lityum ihtiyacının büyük bir bölümünü Avustralya ve Güney Amerika’dan gerçekleştirdiği ithalatla karşılıyor. Portekiz, Avrupa’nın en büyük lityum üreticisi konumunda olsa da çıkarılan kapasitenin büyük bir bölümü seramik endüstrisi tarafından kullanılıyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket