Telefon
WhatsApp
AUDI A6 E-TRON'UN FARLARI DUVARA PROJEKSİYON GİBİ YANSITILABİLİYOR

Audi’nin elektrikli vizyonunun son temsilcisi olan A6 e-tron, markanın elektrikli otomobilleri için yeni geliştirdiği ve Premium Platform Electric adını verdiği yeni platform üzerinde yükseliyor. Porsche ile birlikte geliştirilen bu platform yeni elektrikli Macan’ın da temelini oluşturacak. A6 e-tron’un 2022’nin ikinci yarısından itibaren yollarla buluşması bekleniyor.

 

 

HER YERDE MİNİ LED PROJEKTÖR

3D efekti ile neredeyse bir projektör gibi çalışan bu sistem, aynı zamanda düz bir yüzeye yansıtıldığında cep telefonu üzerinden video oyunu oynamaya bile izin veriyor. Ayrıca aracın köşelerine yerleştirilen mini projektörler sinyal ile birlikte çalışarak asfalt üzerinde de hareketli uyarı görselleri yansıtarak karanlıkta güvenliği artırıyor. Öte yandan kapı altlarına yerleştirilen mini projektörler de iç mekandan istenilen mesajın yere yansıtılmasına olanak tanıyor.

GÜNEŞTEN KORUYAN BOYA

Yepyeni bir boya teknolojisinin de ilk kez kullanıldığı A6 e-tron, bu sayede aracın kıvrımlarının çok daha net bir şekilde görünmesini sağlarken aynı zamanda termal radyasyonun da önemli bir bölümünün absorbe edilmesi sağlanıyor. Heliosilver adı verilen bu metalik gri boya, güneş ışınlarıyla gelen sıcaklığın absorbe edilerek klima sisteminin çok daha az kullanılmasını bu sayede aracın sahip olduğu elektrik enerjisinin daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

0-100 KM/S HIZLANMASI 4 SANİYE

100 kW’lık bir batarya paketi ile donatılan yeni model, 800V’luk enerji karşılama kapasitesi sayesinde 10 dk’da 300 km’lik menzile ulaşıyor. Aracın toplam menzili ise 700 km olarak açıklanıyor. 470 bg güç ve 800 Nm tork üreten çift elektrik motoru sayesinde 4 tekerlekten çekişli olarak ilerliyor. Daha sonra arkadan itişli, tek motorlu bir versiyonun da üretilmesinin planlandığı gelen bilgiler arasında. 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyeden kısa bir sürede tamamlayacak olan yeni modelin tek motorlu versiyonunda ise bu süre 7 saniye olarak veriliyor.

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket