Telefon
WhatsApp
Audi'den Elektrikli Araç Şari Noktalarına 'Lounge' Dokunuşu

Teknoloji her ne kadar hızla gelişse de elektrikli otomobilleri şarj etmek için benzinli otomobillere göre biraz daha vakit ayırmamız gerektiği bir gerçek. Bu gerçeği kısa vadeli de olsa kabul edip geleceği buna göre şekillendiren markalar, elektrikli otomobil kullanıcılarının çok daha rahat edeceği şarj istasyonu konseptlerini birer birer gerçeğe dönüştürüyor. Geçtiğimiz günlerde Hyundai’nin e-PIT adıyla ortaya çıkardığı ödüllü şarj istasyonu tasarımından sonra önemli bir adım da Audi’den geldi. Audi, Charging Hub adını verdiği yeni nesil şarj istasyonlarını, kullanıcıların araçlarını şarj ederken tıpkı havalimanlarında olduğu gibi premium lounge konforuyla, keyifli zaman geçirebilecekleri bir durak olarak devreye almaya hazırlanıyor.

2.45 MWH KURULU GÜÇ

Audi sahiplerine özel premium bir şarj noktası deneyimi vadedilen Audi Charging Hub, modüler mimari tipinde tasarlanan noktalarda toplamda 6 şarj kaynağına yer veriyor. Şarj noktasının en dikkat çeken yanı ise, Ar-Ge sürecini tamamlamış elektrikli otomobil prototiplerinden çıkan pil paketlerinin de burada kullanılıyor olması. Hazır ve dolu bir şekilde bekleyen sisteme entegre bu piller sayesinde, 6 şarj noktasında aynı anda 300 kW elektrik basabilen 2.45 Mwh’lık kurulu gücün hazır olarak beklediğini de belirtmekte fayda var. Audi tarafından geliştirilen bu sistem sayesinde, söz konusu projenin kurulacağı yerin sahip olduğu elektrik altyapısından bağımısız olarak kurulduğu her yerde, aynı gücü sağlayabilecek olması da bir diğer önemli noktayı temsil ediyor.

300 KW'LIK 6 İSTASYON

Söz konusu tesilerin tamamında güneş enerji panellerinin yer aldığı çatı tasarımları kullanılıyor. 300 kW’a kadar hızlı şarj desteğine sahip olan istasyonlarda bu sayede araçların pilleri 23 dakikada yüzde 5’ten yüzde 80 doluluk seviyesine getirilebilecek. Diğer bir deyişle 5 dakikada 100 km menzile ulaşılabilecek. Önümüzdeki günlerde Almanya’da pilot programın başlatılacağı projenin yıl sonunda %100 kapasite ile devreye alınması bekleniyor. Audi 2025 yılına kadar 20 yeni elektrikli modeli satışa sunmaya hazırlanıyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket