Telefon
WhatsApp
AUDI İÇTEN YANMALI MOTOR GELİŞTİRMEYİ DURDURUYOR

Volvo’nun 2019 itibariyle içten yanmalı motorlar için Ar-Ge çalışması yapmayacağını duyurmasının ardından premium üreticiler de gelecek hedeflerini birer birer açıklamaya başladı. Volvo’nun aksine BMW, içten yanmalı motorları uzun yıllar geliştirmeye açık olduğunu ve üretilmeye devam edeceğini açıklasa da Audi bunun tam tersi bir geleceğin olduğuna inanıyor. Bu kapsamda Audi otomobillere gelen yüksek talebin ardından benzinli ve dizel motor gelişimini tamamen durduracağını açıkladı. CEO Markus Duesmann, Automobilewoche‘ye yaptığı açıklamada artık benzinli ve dizel motorlar için Ar-Ge yatırımı yapmayacaklarını söyledi. Bu kapsamda artık yeni nesil motorlara da yer vermeyecek olan Audi, halihazırda kullandığı motorları güncelleyerek yola devam edecek.

Avrupa Birliği’nin getirdiği Euro 7 normunu karşılayacak motorları geliştirmek üreticiler için oldukça zorlu bir çalışma süreci gerektiriyor. Duesmann da bu süreci “zorlu bir meydan okuma” olarak değerlendiriyor. Grup içerisinde yer alan Lamborghini’yi de etkileyecek olan olan Euro 7 normları, elektrik motorlu bir hibrit entegrasyonunu zorunlu hale getirecek. Audi’nin önümüzdeki 15 yıllık sürecin sonunda tamamen elektrikli otomobil üreten bir markaya dönüşme süreci de adım adım hayata geçmiş olacak.

Markanın şimdilik en ulaşılabilir elektrikli modeli Q4 e-tron’un iç mekan görsellerini paylaşan ve Nisan ayında modelin resmi tanıtımını gerçekleştirmeye hazırlanan Audi, 2022 yılında Porsche ile birlikte elektrikli SUV platformundaki modellerini yollarla buluşturacak.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket