Telefon
WhatsApp
AUDI Q4 E-TRON TEMMUZ'DA YOLLARA ÇIKIYOR

Markanın en erişilebilir fiyatlı elektriklisi olmaya hazırlanan Q5 e-tron, bir de Sportback gövde tipine sahip kardeşi ile birlikte ilk kez gün yüzüne çıktı. Audi markasından beklenen şekilde iç mekanda oldukça ağırbaşlı ve sade bir tasarımın tercih edildiği görülüyor. Premium algısı ise yine üst seviyede. Yeni nesil direksiyon simidi de göze çarpan detaylar arasında.

170 bg ile 300 bg arasında değişen güç seçenekleri

MLB EVO yerine Volkswagen’in kendi elektrikli otomobillerinde kullandığı MEB platformu üzerine geliştirilen otomobili, Volkswagen ID.4’ün ya da Skoda Enyaq’ın da lüks bir versiyonu olarak da değerlendirebiliriz. Avrupa pazarında giriş seviyesinde konumlanacak olan “35 e-tron” versiyonu 52 kWh batarya paketine sahip. Bu versiyon 170 bg’lik güç ve 310 Nm tork üretiyor. Menzil değeriyse 341 kilometre. Almanya’da 2 bin Euro fark ile satılacak olan Sportback versiyon ise aerodinamik yapısının avantajını kullanarak 10 kilometrelik menzil artışı sağlıyor. Diğer seçenek olan Q4 40 e-tron ile birlikte 77 kWh’lik batarya ve 520 km menzil sunuluyor. Bu versiyon 204 bg güç ve 310 Nm tork üretiyor. 8,5 saniyede 0’dan 100’e çıkabilen bu modelin de maksimum sürati ise 160 km/s. 77 kWh’lik bataryaya sahip versiyon çift elektrik motorlu olarak tercih edildiğinde ise aracın gücü 300 bg ve 460 Nm tork değerine ulaşıyor. 0-100 km/s hızlanması 6,2 saniyeye düşüyor. 125 kW’lık hızlı şarj desteği sayesinde 10 dakikada 210 kilometre menzil elde edilebiliyor.

4 seçenekli gündüz farı

Q4 e-tron ile dünyada bir ilk olarak nitelendirilen yeni Matrix LED sistemiyle gündüz farları farklı tasarımlara sahip olacak şekilde değiştirilebiliyor. Aracın 4 farklı karaktere sahip olmasını sağlayan yeni farların dışında iç mekanda da önemli yenilikler söz konusu. 11,6 inçlik ebatla gelen multimedya ekranı, diğer modellerde kullanılanların tamamından daha büyük olacak şekilde tasarlanmış. 10,25 inçlik dijital sürücü ekranı ve artırılmış gerçeklik destekli baş üstü ekran da yine kullanıcı deneyiminde fark yaratacak donanımlar arasında. Audi Q4 e-tron ailesinin Temmuz ayı itibariyle Türkiye’de de yollarla buluşması bekleniyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket