Telefon
WhatsApp
Avrupa’da yılın otomobil Oscar’ında voltaj yükseldi

Otomotiv dünyasındaki dönüşümün yansımaları son yıllarda otomobil Oscar’ı olarak bilinen COTY sonuçlarını da etkiliyor. 2023’de yılın otomobili olmak için yarışacak yedi finalistten beşi tam elektrikli, ikisi ise hibrit araçlardan oluştu. 59 ülkeden 61 jüri üyesinin yaptığı oylama sonucunda Jeep Avenger, Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X, Volkswagen ID. Buzz finale kaldı.

Avrupa’da Yılın Otomobili seçimlerinde ikinci oylama sonucunda birinci seçilen otomobil 13 Ocak 2023’de Brüksel Otomobil Fuar’ında düzenlenecek törenle kamuoyu ile paylaşılacak.

Elektrikli otolar damga vuruyor

Elektrikli otomobiller COTY için yeni değil. Daha önce de elektrikli otomobiller Avrupa’da Yılın Otomobil’i yarışmasında birinci seçilmişti. Elektrikli Nissan Leaf 2011, Jaguar I-Pace ise 2019’da ‘Yılın Otomobili’ oldu. 2020’de Tesla Model 3 ikinci, Porsche Taycan ise üçüncü sırada yer aldı. 2021’de ise elektrikli Fiat 500, konvansiyonel motorlu rakiplerini geçerek ikinci oldu. Bundan sonra COTY’de elektrikli otomobiller daha fazla adından söz ettirecek gibi görünüyor.

--------------------------------

7 finalist yarışıyor

Jeep Avenger (Elektrikli)

Kia Niro (Elektrikli)

Nissan Ariya (Elektrikli)

Peugeot 408 (Plug-in hibrit)

Renault Austral (Tam hibrit)

Subaru Solterra/Toyota bZ4X (Elektrikli)

Volkswagen ID. Buzz (Elektrikli)

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket