Batarya Pazarı Yılda %25 Büyüyor
Bosch, 2025 yılına kadar batarya üretimi için fabrika ekipmanı tedariki ile yıllık yaklaşık 250 milyon avro satış gerçekleştirmeyi hedefliyor.
2019 yılında 200 GWh olan lityum iyon batarya talebinin 2030 yılında 2.000 GWh'in üzerine çıkması öngörülüyor. (Kaynak: BMWi, 2021) Bu kapsamnda Bosch da bu alnda önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Şu anda talebin yüzde 60'ından fazlası elektromobiliteden geliyor. Bosch 48 voltluk hafif hibridizasyondan tam elektrikli tahrik sistemlerine ve yakıt hücrelerine kadar uzanan bir çözüm portföyü sunuyor. Şirket, batarya geliştirme konusunda otomobillerin yanı sıra e-bisikletler, elektrikli el aletleri ve mutfak aletleri için de tecrübeli ve geniş bir üretim uzmanlığına sahip. Bosch bu bilgi birikimini artan talebi karşılamak amacıyla kullanmayı planlıyor. Najork, “Küresel batarya pazarının her yıl yüzde 25 büyüyeceğini varsayıyoruz. Bu talebi karşılamak için Bosch üzerine düşeni yapıyor” dedi.
BATARYA ÜRETMEYİ AVCUMUZUN İÇİ GİBİ BİLİYORUZ
Makine mühendisliği alanındaki uzmanlığını bir havuzda toplayan Bosch, şirketlere, tek bir kaynaktan batarya üretimi için, münferit bileşen ve yazılım çözümlerinden komple montaj hatlarına kadar değişen fabrika ekipmanları sunuyor. Bosch’un endüstriyel teknolojiden sorumlu yönetim kurulu üyesi Rolf Najork, “Bataryaları ve bataryaların nasıl üretilmesi gerektiğini avucumuzun içi gibi biliyoruz” dedi. Bosch, bu işe girerken makine mühendisliğinde dikey entegrasyonu artırmayı ve 2025 yılına kadar batarya üretimi ekipmanı ile yıllık yaklaşık 250 milyon avroluk satış yapmayı hedefliyor. Üretim bilgisini kendi tesislerinde de kullanan Bosch, Almanya'nın Eisenach şehrindeki fabrikasında 48 voltluk ikinci nesil bataryaların tam ölçekli üretimini başlatıyor. Şirket bu yıl yerel imalat operasyonlarını genişletmek üzere yaklaşık 70 milyon avro yatırım yapıyor.
Benzer Haberler
Yılın Otomobili'nde son viraja girildi
Temsa Prestij midibüs yenilendi
Audi'nin elektrikli SUV ailesi büyüyor
Yeni RAV4 2026'da Türkiye'de yola çıkacak
Elektrikli otomobilde pazar tahmini 150 bin adete yükseldi
Hyundai Inster satışa sunuldu
Ford Otosan 5 yeni elektrikli modelle voltajı yükseltti
Türkiye'de büyük dönüşüme imza atıyor