Telefon
WhatsApp
Bayram tatilinde kiralık otoya talep patladı
Haber Yazı Detay İçi Reklam Alanı 300x250

Otobüs, uçak gibi toplu ulaşım araçlarını tercih etmeyen kalabalık aileler, çözümü otomobil kiralamada buluyor. Bu nedenle dokuz güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinde günlük kiralama talebinde patlama yaşanması bekleniyor.

Okulların tatile girmesi ve Kurban Bayramı tatili ile birlikte kısa süreli araç kiralamaya olan talebin arttığını söyleyen Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı Kağan Yaşa,bayram döneminde yüzde 80-90’lara varan doluluk yaşanacağını ifade etti. Yaşa, Kurban Bayramı’nda ortalama 4-5 günlük araç kiralama talebi olduğunu söyledi.

Yabancı turistlerin Türkiye ilgisinin bu yıl da yüksek olduğunun altını çizen Yaşa, “Bu yıl turizmde arzu edilen hareketliliğin gerçekleşeceğini ve günlük araç kiralamaya olan talebin de bundan olumlu etkileneceği kanısındayım. Böyle bir durumda, günlük araç kiralama sektörünün senelik ortalamada yaklaşık 70 bin, yüksek sezonda ise 110 bin araç ile müşterilerine hizmet vereceğini tahmin ediyorum” dedi.

Dolandırıcılara dikkat 

Özellikle araç kiralamaya yoğun talebin olduğu dönemlerde dolandırılma vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken Yaşa, şunları söyledi:

Seyahat ve tatil dönemlerinde araç kiralamaya artan talep ile birlikte bazı kötü niyetli kişiler, sahte web siteleri ile tanınmış araç kiralama kuruluşlarını taklit ediyor. Telefon ve online platformlar üzerinden yaptıkları görüşmeler ile tüketicilerden araç kiralama vaadiyle avans alıyor. Tüketiciler bu yöntemle dolandırılıyor. Bu konuyu TOKKDER olarak İçişleri Bakanlığımıza ve Ticaret Bakanlığımıza aktardık, önlem alınması için girişimde bulunduk.”

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Sidebar Orta Kısım 300 x 250 Reklam Alanı

Anket