Telefon
WhatsApp
BMW BÜTÜN MODELLERİNİ TEK PLATFORMDA ÜRETECEK

Binek otomobillerden SUV’lere kadar her boyda otomobilin kullanacağı yeni platform, elektriklilerin yanı sıra içten yanmalı versiyonlar tarafından da kullanılabilir olacak. 2025 yılında tanıtılması planlanan ve BMW tarafından “New Class” olarak adlandırılan yeni platformun, plug-in hibritler ve hatta hidrojen yakıt hücreli araçlar için de kullanılabilir bir esnekliğe sahip olacağı ifade ediliyor.

UKL ve CLAR’ın yerini alacak

BMW’nin hali hazırda kompakt modellerinde ve MINI ailesinde kullanmakta olduğu UKL ve diğer versiyonlarında yer verdiği CLAR platformlarının yerini alacak olan “New Class” platformu, tamamen sıfırdan geliştirilecek. BMW’nin son kullandığı CLAR platformu da benzer şekilde hem elektrikli hem de içten yanmalı modellerde kullanılacak şekilde ortaya çıkarılmıştı. Yakın zamanda Türkiye’de de satışına başlanan BMW iX3’te de bu platform kullanılıyor. Ayrıca BMW’nin en yeni elektrikli modelleri i4, iX ile 5 ve 7 Serilerinde de güncel platform kullanılmaya devam ediyor.

1 Serisi de X7 de aynı platform olacak

Yeni yapının hem yeni BMW 1 Serisi hem de yeni BMW X7’yi şekillendirecek olması kucağa garip gelse de elektrikli otomobil dönüşümü aslında hayal gibi görünen bazı teknik konuların gerçekleşmesine imkan tanıyor. Yüksek voltajlı batarya konseptine de izin verecek şekilde geliştirilen yeni platformda, pillerin önceki nesildeki modellerden daha farklı bir hücre tasarımına sahip olacağı ve BMW’nin karakteristik arkadan itişli yapısının korunacağı ifade ediliyor. Tabi ki xDrive 4 tekerlekten çekiş sisteminin de göz önünde bulundurularak yeni platformun geliştirildiği tahmin ediliyor.

BMW 2030 yılında satışlarının yarısının elektrikli modellerden oluşmasını hedefliyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket