Telefon
WhatsApp
BMW'den E-mobilite Yolunda İki Önemli Tasarım Çalışması

Son dönemde kullanımı her geçen gün artan elektrikli scooterlar da mikromobiliteye olan talep artışının en önemli göstergesi. BMW, 2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de de satışa çıkacak olan elektrikli scooter modeli BMW Motorrad CE 04 modelinin ardından iki yeni elektrikli taşıtla bireysel mobilitenin ve kentsel alanlarda daha verimli ulaşımın önünü açıyor. Üç tekerlekli DYNAMIC CARGO ve günlük kullanıma daha uygun gözüken kompakt CLEVER COMMUTE farklı alanlarda şehir içi bireysel seyahat seçeneklerini artıran özelliklere sahip.

DYNAMIC CARGO’nun modüler tasarımı sayesinde arkadaki alan bir yük taşıma alanı da olabiliyor, çocukların taşınabileceği koltuklu bir alana da dönüşebiliyor. Kullanıcı pedal çevirmeye başladığı anda devreye giren elektrikli sistem gücü arka tekerleklere veriyor. Bu sayede kullanıcı normal bir bisiklet sürer gibi ilerlerken arkasında rahatlıkla yük taşıyabiliyor. Marka bu iki aracı direkt kendisi üretmek yerine tasarımları lisanslayıp diğer üreticilerle görüşmeyi düşündüğü için bu değerlerin üretim sürecinde değişebileceği göz önünde bulunduruluyor.

 

Ergonomik tasarımıyla günlük kullanıma daha uygun gözüken CLEVER COMMUTE ise şehirlerde karma ulaşımı destekleyen bit tasarıma sahip. Toplu taşımalarda, araçlarda, yürüyen merdivenlerde  ya da asansörde rahatça taşınabilmesi için arka tekerlek gövdeye kadar katlanabiliyor. Örneğin BMW 3 Serisi’nin bagajına dikey olarak dahi rahatlıkla sığabiliyor. Ön tekerleğe entegre elektrikli motor scooter’ın yokuşlarda itiş gücünü kolaylaştırıyor ve daha iyi bir performans göstermesini sağlıyor BMW bu modelde de DYNAMIC CARGO’da olduğu gibi minumum 20 kilometre menzil hedefi vadediyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket