Telefon
WhatsApp
BMW ve Ford Katı Hal Batarya İçin Ortak Yatırım Kararı Aldı

Geçtiğimiz günlerde BMW’nin açıkladığı solid-state (katı hal) batarya konsepti, tahmin edilenden çok daha kısa bir süre içerisinde hayatımıza girecek gibi görünüyor. Katı hal batarya üreticisi Solid Power, Ford, BMW ve Volta Enerji Teknolojileri firmalarından toplamda 130 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. BMW ve Ford’un, katı hal batarya üretimi konusunda da ortaklıklarını geliştireceği belirtildi. Solid Power CEO’su Doug Campbell, BMW’nin katı hal bataryaya sahip araçlar üretme konusunda liderliği paylaştığını belirterek, “Solid Power olarak otomobillere uygun bataryaların pilot üretimine 2022 yılı başında başlamayı hedefliyoruz. Solid Power’ın ticarileşme konusundaki hedeflerine bu iki dev markadan gelen destek sayesinde çok daha kısa sürede katı hal bataryaları hayata geçireceğiz” dedi. BMW ve Ford, 100 amper saatlik bataryaların test ve araç entegrasyonu süreçlerine  otomobillerine 2022 yılı başında başlamayı hedefliyor. Her üretici kendi modellerine uygun, özel batarya paketlerini kullanacak.

MENZİL ARTACAK MALİYET DÜŞECEK

Katı hal batarya paketler elektrikli otomobiller içinde de bir devrim niteliği taşıyor. Çok daha güvenli ve enerji yoğunluğunun yüksek olması nedeniyle günümüzdeki batarya teknolojilerinden ayrışan katı hal bataryalar, otomobil üreticileri için de önemli bir fırsat teşkil ediyor. Ford Elektrifikasyon Alt Sistemleri ve Güç Tedariği Araştırmaları Yönetcisi Ted Miller, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Katı hal bataryaları, lityum iyon bataryalara göre çok daha sade bir yapıya kavuşturarak menzili, iç mekan ve bagaj kapasitesini artıracak, çok daha düşük maliyetle daha çevreci bir üretim gerçekleştirebileceğiz” dedi.

KİLİT ROL OYNUYOR

Gelişmiş batarya teknolojilerinde lider olmanın, BMW Grubu için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Frank Weber ise şunları söyledi, “Katı hal bataryalar çok daha çevreci, sürdürülebilir ve güvenli elektrikli otomobiller için kilit bir rol oynuyor. Biz de bu konudaki kararlılığımızı, Solid Power’a yaptığımız yatırımla ortaya koyuyoruz. 20 amper saatlik batarya hücresi geliştirerek bu konuda önemli bir yeniliğe imza attık.”

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket