Telefon
WhatsApp
Bosch Şarj Adaptörünü Kablonun İçine Gizledi

Kontrol kutusu olmadan esnek şarj imkânı sunan entegre teknolojili dünyanın ilk elektrikli araç şarj kablosu geliştirdi. Kablo, herhangi bir kontrol kutusuna ihtiyaç duymuyor ve ve üç kilogramın altındaki ağırlığı ile konvansiyonel şarj kablolarından yüzde 40 daha hafif yapısı ile dikkat çekiyor.

Bosch'un entegre kontrol ve güvenlik teknolojisine sahip yeni esnek akıllı şarj kablosu, 230 voltluk bir prizde şarj etme işlemi yapılırken kablo içi kontrol kutusu olarak da bilinen “şarj adaptörü” olmadan çalışabiliyor. IAA Mobility 2021'de ilk kez görücüye çıkan esnek akıllı şarj kablosu, ağırlık tasarrufu sağlamanın yanı sıra bagajda yer kazandıryor. Tip 2 adaptörler ve ev tipi fişler ile geldiğinden, evdeki prizde veya yoldaki şarj istasyonundan şarj etmek isteyen sürücüler, artık ikinci bir kabloya ihtiyaç duymuyor. 

Evde ve yolda 22 kW'ye kadar şarj

Üç fazlı kablo, 22 kilowatt’a kadar mod 2 ve mod 3 alternatif akım ile şar şarj imkânı sağlıyor. Esnek akıllı şarj kablosuyla, evde şarj ederken bir elektrik panosuna gerek kalmıyor. Avrupa'da elektrikli otomobil sürücülerinin yüzde 84'ü akşam veya gece evde aracı yeniden şarj ediyor. Her prize entegre edilen teknoloji, şarj etme sürecini emniyetli ve güvenilir hale getiriyor. Kablonun ucundaki tip 2 konektör, şarj gücünü kontrol ve takip etmek için gerekli bileşenleri içeriyor. Diğer uçta adaptörlü ev tipi fiş, sıcaklık kontrolünü ve bir kaçak akım rölesi barındırıyor. Bu da 2,3 kilowatt'a kadar şarj gücüyle ev tipi bir prizde normal şarj sırasında bile aşırı yükleme veya aşırı ısınma olmamasını sağlıyor. Gerekirse emniyet teknolojisi durum kritik hale gelmeden önce kabloyu devre dışı bırakıyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket