BYD Manisa'daki fabrika inşaatına iki ay içinde başlıyor
Çinli Otomotiv Devi BYD'nin Başkan Yardımcısı Li, iki ay içinde Manisa’da inşaat çalışmalarına start vereceklerini anlattı.
Çinli otomotiv devi BYD’nin Başkan Yardımcısı Stella Li ile Almanya Frankfurt’ta bir araya geldik. Markanın yeni elektrikli modeli SEALION 7’nin basın toplantısında konuştuğumuz Stella Li, Türkiye otomotiv pazarında ‘game changer’ oyun değiştirici olacaklarını söyledi.
Stella Li, Türkiye yatırımı hakkında da bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Li, iki ay içinde Manisa’da inşaat çalışmalarına start vereceklerini anlattı. BYD, Temmuz 2024 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye'de 1 milyar dolar değerinde bir yatırım anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında, 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen Manisa'da yıllık 150 bin araç kapasiteli bir tesis kurulacak. 5 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Benzer Haberler
Mercedes-Benz Türk'ten rekor üretim
BMW Group dünyada 442 bin elektrikli oto sattı
Yeni Omoda 5 satışa sunuldu
Dacia Striker Bursa'da üretilecek
Türkiye’de Yılın Otomobili için 33 Model Yarışacak
MAN Ankara Fabrikası'nda elektrikli otobüs üretimine başladı
BMW iX3 modeli için ön talep süreci başladı
Çinli otoların pazar payı yüzde 11.8'e yükseldi