Telefon
WhatsApp
Chery yatırıma açık kapı bıraktı
Haber Yazı Detay İçi Reklam Alanı 300x250

Avrupa ülkeleri kendi otomobil markalarını korumak için Çinlilere karşı önlem almaya hazırlanıyor. Çin’li markaların ithalatını engellemek için yeni kurallar getirmeyi planlıyor. Bu duruma hazırlık yapan Çinli otomobil markalarından Chery, Avrupa’da yatırım yapma kararı aldı. Chery, Nissan’ın 2021’de İspanya’da kapanan fabrikasında üretim yapacağını açıkladı.

2023’te Chery’nin Wuhu’daki merkezini ziyaretimiz sırasında Türk gazetecilere açıklama yapan Chery Grup Başkanı Yin Tongyue, Avrupa’da yatırım için aday ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğunu söylemişti. 2024’te yine bir araya geldiğimiz Chery üst düzey yönetimine İspanya yatırımını ve Türkiye’yi yeniden sorduk.

Bu sefer soruyu Chery Uluslararası Başkanı Zhang Guibing yanıtladı. Zhang Guibing, yatırımın İspanya’da olmasının, Türkiye’de yatırım yapılmayacağı anlamına gelmediğini söyledi. Coğrafi olarak bakıldığında İspanya’nın Avrupa’yı beslerken Türkiye’de olası bir fabrikanın hem Avrupa hem de Ortadoğu’yu besleyecek bir merkez olabileceğini kaydetti. Zhang Guibing, şunları söyledi:

“Aslında dünya çok büyük biz orada yatırım yaptık burada yatırım yapmayacağız diye bir şey yok. Daha çok yakında ilgili bakanlıklarla görüştük hatta Chery Türkiye Genel Müdürü Fenghuo Si daha iki gün önce Türkiye’de bazı görüşmeler gerçekleştirdi. Yatırım projesi aslında oldukça büyük ve uzun dönemli bir proje. Derin bir araştırmaya ihtiyaç var. İki tarafında mutlu olacağı bir anlaşmaya ihtiyaç var. Bu yüzden görüşmelerimize devam ediyoruz.”

Türkiye ilk yılda 1 numara oldu

2023’ün ikinci çeyreğinde Türkiye’ye giriş yapan Chery, ilk yılında 40 bin 590 adetlik satışla dikkat çekti. Chery Uluslararası Başkanı Zhang Guibing, “Türkiye, Avrupa saydığımızda Avrupa’da en iyi ülke. Türkiye aslında ilk yılımızda en başarılı olduğumuz ülke” dedi

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Sidebar Orta Kısım 300 x 250 Reklam Alanı

Anket