Telefon
WhatsApp
Çin devlet başkanının lüks aracı Türkiye'de
Haber Yazı Detay İçi Reklam Alanı 300x250

Çin devlet başkanı için 1953’de üretime başlayan Hongqi Türkiye’de satışa sunuldu. Bünyesinde Yeniköy Motors ve Aston Martin Türkiye’yi bulunduran D ve D Motorlu Araçlar A.Ş. tarafından temsil edilen markanın 5.2 metrelik SUV E-HS9 modelinin satış fiyatı 8 milyon TL’den başlıyor. Lüks elektrikliden Türkiye’de sadece 75 adet satılacak.

E-HS9 altı ya da yedi kişilik olarak tercih edilebiliyor. 2 + 2 + 2 şeklindeki oturma düzeni arka koltuklardakilere uçaktaki business class konfor yaşatıyor. Üçüncü sıra koltuklar kısa seyahatler ve çocuklar için yeterli.

İkiz elektrikli motorlarla 0-100 km hızlanmasını beş saniyenin altında gerçekleştiren bu dev SUV, 551 bg güç ve 751 Nm tork üretiyor. Yedi farklı renk seçeneği ile satılacak olan e-HS9’da 99 kWh’lik batarya görev yapıyor.

Beş yıl 150.000 km garanti, 8 yıl 160.000km batarya garantisi ve iki yıl beş servis garantisi veriliyor.

D ve D Motorlu Araçlar A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya; ‘’Markayı ülkeye getirme kararımı tetikleyen faktörlerden en önemli olanları  Hongqi’nin kalitesinden ve gelecek vizyonundan çok etkilendim, elektrikli bir otonom olmasından kaynaklı doğan sürdürülebilirlik kavramına olan katkısının takdir edilesi olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Markanın Türkiye’ye getirdikleri ilk modeli E-HS9’un başarısının, kalitesi ve adaptasyon kabiliyeti sebebiyle öngörülebilir olduğundan bahseden Nevzat Kaya; “ Türkiye’de Müşteri deneyimini üst noktalara taşıyan yeni gelişmelere katkı sağlamak adına üstümüze düşeni yapmak istiyoruz. Elektrikli otomobil sektörüne adım atarak kazandıracağımız markanın online platformlarda tüketici tarafından satın alınabilir olması fikri hepimiz için oldukça çekiciydi” dedi. “Dünyada, özellikle Çin’de üretilen pek çok elektrikli otomobil markası var. Fakat Yeniköy Motors olarak, müşterilerimize yalnızca en kaliteli seçenekleri sunmak isteriz. Hongqi’yi seçmemizin en büyük nedeni 30 yıllık deneyimimizle paralel konumlanmış güçlü bir marka olmasıdır.” diye ekledi.  

Hongqi’nin Orta Doğu Direktörü Cheng Zhang: “ Hongqi’nin tüm araçları yüksek kaliteli, son teknoloji özelliklerle donatılmış, sürüş kontrolü ve güvenliği entegre ederken lüks ve konforu ön planda tutan modeller yaratmak için global lider markalarla aynı üretim standartlarını benimsemiştir. Ayrıca Hongqi birçok yönden benzersiz bir marka, Orta Doğu pazarı çerçevesinde Türkiye’de markamızı yollarda görmek mutluluk verici olacak.” dedi. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Sidebar Orta Kısım 300 x 250 Reklam Alanı

Anket