Telefon
WhatsApp
Çinli elektrikli otomobiller Türkiye'ye geliyor

Türkiye otomotiv pazarına giren elektrikli araçlardaki marka ve model sayısında büyük artış yaşanıyor. Özellikle Çinli markalar birbiri ardına yollara çıkıyor. Çin’de üretilen elektrikli otomobillere getirilen yüksek vergiye rağmen, fiyat avantajını koruyan markalar Türkiye’ye giriş yapmaya hazırlanıyor.

Bugün itibariyle Türkiye otomotiv pazarında SAIC tarafından üretilen MG, Skywell, Seres gibi Çinli markaların elektrikli araçları satılıyor. Çinli Chery de kısa bir süre önce Türkiye'ye tekrar giriş yaptı. Ancak ilk etapta markanın içten yanmalı motorlu araçları satılıyor. Elektrikli modeller daha sonra gelecek. Çinli BYD Türkiye’de girmek için gün sayıyor.

Binek otomobiller dışında elektrikli ticari araç markaları da Türkiye’ye gelmenin planlarını yapıyor. Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden SAIC çatısı altında yer alan MAXUS markası, Doğan Trend distribütörlüğünde Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye’ye gelen son Çinli marka Leapmotor oldu. Ulu Motor’un distribütörlüğünü yaptığı markanın satışa sunulan ilk modeli T03 oldu. Markanın ayrıca sedan, C-SUV ve coupe modeli bulunuyor.

Ulu Motor CEO’su Mahmut Ulubaş, yıl sonuna kadar 2 bin adet otomobil satışı hedeflediklerini söyledi. Leapmotor yanı sıra Çinli Skywell’in de distribütörü olduklarını hatırlatan Ulubaş, “İki markamızda pazarın yüzde 15’ine denk gelen toplam 6 bin adet satış hedefimiz var. Elektrikli otomobil satışlarının toplam satışlardan aldığı payın 2023 sonunda yüzde 8’lere ulaşmasını bekliyoruz. Bu oran 2024’de yüzde 20’lere çıkacak” dedi.

Yüzde 442 artış

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Türkiye'de elektrikli otomobil satışları Ocak-Nisan aylarında yüzde 442 artarak 7 bin 527 adet olarak gerçekleşti. Elektrikli otomobil pazarı 2022 Ocak-Nisan döneminde 1.388 adet olmuştu. Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 3’e yükseldi. Sadece nisanda 2 bin 857 adet elektrikli otomobil satıldı. Elektrikli otomobillerin pazar payı nisanda yüzde 3.6 oldu.

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket