Telefon
WhatsApp
Çinli markalar voltajı yükseltti

Çin 2022’de dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı konumunu korudu. 2022’de 7 milyon adet elektrikli otomobil yollara çıktı. Çin’de üretilen elektrikli araç sayısı da yüzde 93.4 artışla 6.8 milyon adete ulaştı.

Çin’in elektrikli otomobillerdeki atağı bu yıl 20’incisi düzenlenen Şangay Otomobil Fuarı’nda gözler önüne serildi. 18 Nisan’da basın mensuplarına kapılarını açan fuarda tanıtımı yapılan modellerin yüzde 90’ından fazlası elektrikli oldu. 2021’deki fuarda bu sayı yüzde 90’nın altındaydı.

Bugün Çin’de çok sayıda elektrikli otomobil üreticisi bulunuyor. Düne kadar iç pazarda varlıklarını sürdüren üreticiler, artık yurtdışı pazarlarda da boy gösteriyor. Çinli üreticilerin ihraç pazarları artarken, ihracat adetleri de her geçen gün artıyor. 2022’de Çin’in ihraç ettiği elektrikli araç sayısı yüzde 100’ün üzerinde artışla 679 bin adete yükseldi.

“Otomotiv Sanayinin Yeni Çağını Kucaklamak” sloganıyla düzenlen fuar, 20-27 Nisan tarihleri arasında tüketiciler tarafından ziyaret edilebilecek. 360 bin metrakera alan üzerinde 13 salona yayılan fuarda, 9 salon yalnızca binek araçlar için ayrıldı. Diğer salonlarda otomotiv tedarik sanayi şirketleri ve otomobil teknolojileri üreten markalara ayrıldı. Fuara bu yıl 1.000’in üzerinde firma katıldı.

Gövde gösterisi yaptı

Türkiye’ye yeni giriş yapan Chery de, Şangay Otomobil Fuarı’nda gövde gösterisi yaptı. Tiggo 7 ve Tiggo 8’in makyajlı modellerinin yanı sıra Omoda 5’in elektrikli versiyonunu tanıttı. Ayrıca sedan Arrizo8’in plug-in hibrit modelini sergiledi. Bunların yanı sıra Chery’nin premium markası Exeed’in makyajlı hali de ilk kez tanıtıldı.

Batılı markalardan elektrikli atak

Çin’de fabrikası bulunan Asyalı ve Avrupalı markalar da fuarda yeni elektrikli modellerini sergiledi. Çin’in en çok satan markası Volkswagen elektrikli otomobil ailesinin en son üyesi ID modelini Şangay’da sergiledi. 700 km’ye kadar menzile sahip model,2023’de Avrupa ve Çin’de 2024'ten itibaren Kuzey Amerika ve Türkiye’de satışa sunulacak. 600 km menzile sahip Mercedes-Maybach EQS modelinin dünya tanıtımı da Şangay’da yapıldı. Ayrıca Maserati’nin SUV modeli Grecale’nin de elektrikli versiyonu tanıtıldı.

Yeni modeliyle Avrupa’ya açılacak 

Çinli premium elektrikli otomobil üreticisi HiPhi, fuarda Y modelini sergiledi. Markanın Avrupa’ya açılmasında anahtar rol oynayacak Y modelinin satış fiyatının 75 bin sterlin civarında olması bekleniyor. Marka, X SUV ve Z grand tourer modellerinden daha düşük fiyata sahip olan Y ile yüksek satış hedefliyor. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket