Telefon
WhatsApp
Çinlilerin şarjlı hibrit sevdası
Haber Yazı Detay İçi Reklam Alanı 300x250

Dünyada plug-in hibrit yani şarj edilebilir hibrit otomobillere talep artıyor. Elektrikli modellere soğuk bakan tüketiciler için yolda kalma korkusunu ortadan kaldıran şarjlı hibritler, Türkiye’de de ilgi görüyor.  Son dönemde şarj edilebilir hibrit otomobil pazarında model sayısında artış dikkat çekiyor. 

Özellikle Çinli otomobil markaları birbiri ardına şarjlı hibritlerini Türkiye’de satışa sunuyor. BYD, DFSK ve LYNK &CO’dan sonra şimdi de MG markası yeni MG HS modelinin şarj edilebilir hibrit versiyonunu ekimde tanıtmaya hazırlanıyor. MG HS’nin Avrupa’daki lansmanı ilk olarak ağustosta İngiltere’de yapıldı. Şarj edilebilir hibrit model, birçok Avrupa ülkesiyle birlikte aynı anda Türkiye’de yollara çıkacak.

Türkiye’de MG markasını temsil eden Doğan Trend Otomotiv Grubu’nun Lideri Kağan Dağtekin “Geçen ay açıklanan yeni vergi düzenlemeleri ile Türkiye -önemli bir hamle yaparak- ultra verimli yeni nesil teknolojiye sahip araçları destekleyen bir pozisyon aldı. Uzun vadede ülkenin petrol bağımlılığını azaltıcı etkilerini göreceğimiz bu yeni nesil teknolojili araçların en iyi örneklerinden biri olacak HS PHEV modelimizi, Avrupa ile aynı anda ülkemizde kullanıcıların beğenisine sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre 2024 Ocak-Temmuz aylarında 1877 şarj edilebilir hibrit otomobil satışı gerçekleşti. Şarjlı hibritlerin pazar payı ise yüzde 0.3 oldu. 2023’ün aynı döneminde 1378 adet şarjlı hibrit satılmıştı. 

Türkiye’de Alfa Romeo, BMW, BYD, Cupra, DFSK, DS, Jeep, KIA, Lamborghini, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche, Range Rover, Volvo’nun şarj edilebilir hibrit modelleri var. 

100 km elektrikli sürüş sunuyor

Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan SAIC Grubu bünyesinde yer alan MG markasının yeni HS PHEV modeli, hiç yakıt harcamadan yüzde 100 elektrikli olarak 100 kilometre üzerinde yol katedebiliyor. SUV model, 1000 kilometreyi aşan karma menzili ile dikkat çekiyor. WLTP kriterlerine göre uygun kullanımda 100 km’de 0.54 litre olan yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Sidebar Orta Kısım 300 x 250 Reklam Alanı

Anket