Telefon
WhatsApp
ÇİP KRİZİ PEUGEOT'YU GÖSTERGEDEN VURDU

Elindeki sınırlı sayıdaki çipleri, 3008 gibi dijital gösterge panelinin yoğun olarak kullanıldığı diğer modelleri için kullanacacağını açıklayan Fransız üretici, kısa bir süre sonra yerini yeni nesline devretmeye hazırlanan 308'de analog göstergelere dönme kararı aldı.

Küresel çapta pek çok üreticinin fabrikalarında üretimin durmasına bile neden olan çip tedariğinde yaşanan problemin asıl kaynağı olarak pandemi sürecinde yarı iletkenlere olan ilginin üst seviyelere çıkmasınan kaynaklandığı belirtiliyor. Çip imalatçılarının artan talebe yetişememesi nedeniyle yaşanan kısıtlı arzın ne zaman normal seviyelere dönebileceğine ilişkin ise henüz bir tahmin yapılamıyor. 

Mayıs ayı itibariyle üretilecek 308 modellerinde analog göstergelerin kullanılacağı belirtilirken, bu göstergelerin kullanıldığı modellerin fiyatlarında da 400 Euro'luk bir indirime gidileceği ifade ediliyor. Son baharda yerini yeni modele bırakmaya hazırlanan 308'de hem hibrit hem de %100 elektrikli motor seçenekleri yer alacak.  

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket