Doğu ile Batı’nın oto savaşı
Batı ile Doğu arasındaki otomobil savaşı, Paris Otomobil Fuarı’nda açıkça ortaya çıktı. Çinli otomobil markaları, Paris’e çıkarma yaptı. Sabah Gazetesi yazarı Ufuk Sandık'ın haberi.
Otomotiv dünyasında ezber bozulmaya başladı. Düne kadar otomotivin bir numarası olan olan Avrupalı markalar, Çinli markalara karşı kan kaybetmeye başladı. Son yıllarda Avrupalılar Çinlilerin yenilikçi ve teknolojik modellerine karşı rekabette geri kalıyor. Özellikle elektrikli otomobiller de rekabette zorlanıyor.
Son birkaç yıldır Çin pazarında yerel markalara karşı rekabet edemeyen ve satışları hızla düşen Avrupalı markalar, kendi vatanlarında da Çinlilerle sorun yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda batı ile doğu arasındaki rekabet gözler önüne serildi.
ÇİNLİ MARKALARDAN ÇIKARMA
Bu yıl 90’ıncısı düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda Fransız markaların ağırlığını koydu. Fransız Alpine, Citroen, Peugeot, Renault’nun yanı sıra Audi, Alfa Romeo, BMW, Cadillac, Dacia, Ford, Iveco, KIA, MINI, Skoda, Volkswagen ve Tesla da fuarda yeni modellerini sergiledi.
Ancak Paris, bugüne kadar en çok Çinli markanın yer aldığı fuar oldu. Fuara BYD, Dongfeng Forthing, GAC, Hongqi, Leapmotor, Seres, XPeng ve Leapmotor katıldı. Çinliler Paris’te Avrupa pazarlarında iddialı oldukların tanıttıkları modellerle ortaya koydu.


Benzer Haberler
Türk tüketiciler elektrikli otoda ankette ürkek, showroomda cesur
Otomotiv dünyasının kalbi Çin'de attı
BYD'den Pekin Fuarı'nda gövde gösterisi
Elektrkli Renault Scenic satışa sunuldu
Türkiye Volvo'nun en fazla büyüyen pazarı oldu
Yerli otoların rekabeti
Nissan JUKE yenilendi elektrikli oldu
Michelin yeni yaz lastik serilerini tanıtıyor