DS 4, 2022’de Türkiye’de!
DS 4, 2022 yılında ülkemizde de satışa sunulacak. DS 4 için Türkiye’den ciddi bir talep olduğu iddia ediliyor.
DS 4 dijital, akıcı ve ergonomik bir iç mekana sahip. İşlevleri kadar tasarımı da düşünülen her parça, bir bütün olarak birbiriyle bağlantılı olmasıyla öne çıkıyor. 10 inçlik dokunmatik merkezi medya ekranına kumandayı kolaylaştıran, DS IRIS sistemine bağlı 5 inçlik dokunmatik kumanda ekranı DS SMART TOUCH ile otomatik vites kutusu için kompakt kontrol düzeneği DS E-TOGGLE'ın birleşimi orta konsola konumlandırılmış durumda yer alıyor. DS 4, eller serbest özelliği ile açılabilen elektrikli bagaj kapağı altında 430 litrelik bagaj hacmi sunabiliyor. DS 4, %95'i yeniden kullanılabilir malzemeden ve %85'i geri dönüşebilen parçalar ile üretildi.
Konfor ve dinamik dinginlik
DS 3 CROSSBACK, DS 7 CROSSBACK ve DS 9'da halihazırda sunulan ikinci seviye, yarı otonom sürüş (halka açık yollarda şu an izin verilen en yüksek seviye) DS 4 için DS DRIVE ASSIST 2.0 ile kapsamlı bir şekilde güncelleştiriliyor. Hız kontrolü trafik akışına göre hızı ayarlıyor, trafik sıkışıklıklarında durup kalkabiliyor. Sistem aynı zamanda sürücünün seçtiği şeritte, isabetli bir araç konumlandırması sağlıyor, otoyol koşullarındaki virajları dönmesinde sürücüye yardımcı oluyor. DS 4 için üç yeni özellikle gelişim elde edilirken; yarı-otonom şerit değiştirme, virajlar için hız ayarlama ve levhalardaki hız sınırlarına uyum gibi özelliklerin kazandırılması öne çıkıyor. Kontrolün her zaman sürücüde olduğundan emin olunması için direksiyon simidinde, sürücünün elinin üzerinde olup olmadığını kontrol eden bir tutma sensörü bulunuyor. Yeni "köşe radarları", uzun mesafeli kör nokta izleme (75 metreye kadar) ve kör noktadan gelen tehlikelerde çarpışmayı önlemek için arka trafik uyarıları gibi işlevleri beraberinde getiriyor.
Süspansiyon sistemi kameralardan destek alıyor
Güçlü noktalardan birini, sadece bu segmentte tek olarak, kamera kullanılarak sağlanan DS ACTIVE SCAN SUSPENSION adaptif süspansiyon oluşturuyor. Kamera, ön camın üzerinde bulunuyor, yol yüzeyindeki düzensizlikleri gözlemleyip verileri bilgisayara aktarıyor. Dört yükseklik sensörü ve üç ivme ölçer ile sistem, her bir tekerleği ayrı ayrı kontrol ediyor. Aldığı veriler ışığında, gerekliliğe göre süspansiyonu daha sert ya da daha yumuşak hale getiriyor. Sonuç olarak, yol ne durumda olursa olsun, yüksek düzey konfor sağlanıyor. DS NIGHT VISION sistemi ise DS Automobiles'i rakiplerinden ayıran bir başka teknoloji olarak dikkatleri üstüne çekiyor. Sistem yolu ve tehlikeleri daha görünür hale getiriyor. Izgarada bulunan kızılötesi kamera, yayaları ve hayvanları 200 metre uzaktan geceleri ve yetersiz ışıkta tespit ediyor. Sürücü yoldaki tehlikeleri dijital araç ekranında (ve DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY'de uyarı olarak) görüyor, bu da onlara tepki verme imkânı tanıyor.
Şarj edilebilir hibrit
2019 ve 2020 yıllarında iki kez Formula E şampiyonu olmuş olan DS Automobiles, elektriğe geçişin dönüm noktasındadır. EMP2 platformunun yeni türevi, kullanışlılık ya da bagaj hacminden taviz vermeden yeni nesil şarj edilebilir hibrit güç ünitesine ev sahipliği yapmak üzere oluşturulmuştur. Turbo beslemeli 180 beygir gücü sunan dört silindirli benzinli motor, 110 beygir gücü sunan elektrik motoru e-EAT8 elektrikli otomatik şanzımanla bir araya getirilerek sistem olarak 225 beygir gücüne ulaşılmıştır. Motor, arka aksın arkasında yer alan yeni, daha küçük ve daha yüksek kapasiteli hücreleri olan daha verimli aküyle çalışmaktadır. Böylelikle tam elektrikli sürüş modunda (WLTP karma koşullar çevriminde) 50 km'den fazla menzil sağlar. PureTech 130, 180 ve 225 beygir gücü sunan benzinli modeller ve 130 beygir gücü sunan BlueHDi dizel motor seçeneklerinin tümü 8 ileri oranlı tam otomatik şanzımanla kombinleniyor.
Benzer Haberler
Otomotivin nisan ihracatı yüzde 15 artışla 3.1 milyar dolar
20 elektrikli model geliyor
Citroen Türkiye'de voltajı yükseltiyor
Citroen C5 Aircross yıl sonunda Türkiye'de
Ticari araç savaşları başlıyor
Nissan hafif ticari araç pazarına geri döndü
Çin engelini Avrupa üretimi ile aşacak
Toyota yeni ticari araç modellerini tanıttı