Telefon
WhatsApp
Elektrikli Araçlar Konusunda Tüketicinin Kafası Hala Çok Karışık!

Tüketicilerin %66'sı, elektrikli otomobillerin hala bir benzinli motora sahip olduğunu düşünüyor. Toyota tarafından açıklanan son verilere göre, tüketiciler elektrikli otomobillere (Battery Electric Vehicle - BEV) ne kadar ilgi gösterse de hala bir içten yanmalı motora sahip olduklarını zannettikleri ortaya çıktı. İşin daha da ilginç yanı, 2019'da yapılan araştırmada da bu oranın %66 çıkmasıydı. Dolayısı ile aradan geçen 2 yılı aşkın sürede, tüketicilerin elektrikli otomobiller konsunda yeterli bilgiye sahip olmadığı ortaya çıktı. 

20 YILLIK HİBRİTLERE RAĞMEN...

Diğer şaşırtıcı bir sonuç ise hibritler konusunda ortaya çıkmış. Plug-in yani şarj edilebilir hibrit özelliğine sahip modellerin dışında, hiçbir şekilde şarja ihtiyaç duymayan hibritlerin şarj edilmeye ihtiyaç duyduğuna inananların çoğunlukta olması şaşırtıcı. Araştırmaya katılanların %75'i hibrit otomobillerin dışarıdan şarj edilmesi gerektiğini söylemiş. Toyota yetkilileri 20 yıldan uzun bir süredir yollarda olan Prius gibi bir modele rağmen bu sonuca ulaşmanın oldukça şaşırtıcı olduğu sonucuna ulaşmış. 

TÜKETİCİLERİN BU KONUDA EĞİTİLMESİ GEREKİYOR

Tüketicilerin elektrifikasyona geniş sürecindeki bu bilgi eksikliği markalar tarafından da aşılması gereken önemli bir problem olarak görülüyor. Bayilere bu süreçte, hibrit, plug-in hibrit, yakıt hücreli ve elektrikli otomobil kavramlarının tüketici nezdinde daha net anlaşılması için büyük görev düştüğü de belirtiliyor. Toyota bu amaçla, eğitim merkezleri açarak burada oldukça basit videolarla tüketicileri bilgilendirmeyi hedefliyor. Yakın zamanda %100 elektrikli ilk modeli bZ4X'i tanıtan Toyota'nın, bu konuda çok daha fazla efor sarfetmesi gerekecek gibi görünüyor. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket