Telefon
WhatsApp
ELEKTRİKLİ OTODA KABLOSUZ ŞARJ, 4K EKRANLAR, RADAR VE LİDAR SENSÖRLER...

Çin, elektrikli otomobiller konusunda çok farklı bir boyutta ilerliyor. Neredeyse her ay yeni bir elektrikli otomobil girişiminin adını duyduğumuz Çin pazarındaki büyük markalar da geliştirdikleri yeni modellerle rekabeti çok farklı bir boyuta taşıyor. Avrupa ve ABD pazarındaki elektrikli modeller her ne kadar gelecek ile ilgili bize fikir veriyor gibi dursa da aslında sadece iç pazardaki potansiyeliyle bile ne kadar büyük olduğunu kimi zaman unuttuğumuz Çin, en yenilikçi sistemleri kullanan otomobillerini hızla yollarla buluşturuyor.

0-100 km/s 4 saniye

O otomobillerden biri olan Zhiji L7, 4 saniyenin altında 0-100 km/s hızlanması, otonom sürüş gibi özelliklerinin yanına bir de kablosuz şarj özelliğini eklemiş. Kablosuz şarj derken araç içinde cep telefonunu şarj eden kablosuz sistemden bahsetmiyorum. Otomobilin kendisi kablosuz olarak şarj edilebiliyor! Çinli dev endüstri grubu SAIC, Zhangjang Hi-Tech ve Ali Express’in de sahibi olduğu Alibaba Group’tan oluşan bir ortak girişimin ortaya çıkardığı Zhiji markasının en yeni modeli L7, 2022’nin ilk yarıaısndan itibaren satışa sunulacak.

1000 km'lik menzil

Yüzde 91 verimlilikle 11 kW’lık kablosuz şarj kapasitesine sahip olan araç, 1 saatlik temassız şarjla 80 km’lik menzil sunabiliyor. L7’nin 93 kWs’lik bataryası ile sunduğu toplam menzil ise 615 km. L7 118 kWs’lik opsiyonel batarya paketi ile tercih edildiğinde ise 1000 km’nin üzerinde menzil sunabilecek. 540 bg toplam güce sahip olan L7’nin torku ise 700 Nm olacak. L7’nin otonom sürüş sisteminin yazılım tarafında ne gibi bir altyapıya sahip olduğuna dair henüz netleşmiş bir bilgi bulunmuyor. Ancak sistemin 12 kamera, 5 milimetrik radar, 12 ultrasonik radar va lidar ekipmanları ile donatıldığını belirtmekte fayda var.

39 inç 4K gösterge

L7 iç mekanda da sınırları zorlayacak detaylara sahip. İtalya’nın Como Gölü sınırındaki ağaçlardan elde edilerek yapılan iç ahşam kaplamalardan, 39 inç boyutundaki 4K çözürülüğe sahip akıllı ekran gibi özellikler L7’nin kendisini farklı bir yere konumlandırmayı hedeflediğini gösteriyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket