Telefon
WhatsApp
Elektrikli otomobiller depremde enerji veriyor
Haber Yazı Detay İçi Reklam Alanı 300x250

Deprem felaketinde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi elektrik kesintisiydi. Arama kurtarma çalışmaları yetersiz aydınlatma nedeniyle güçlükle yapıldı. Depremzedeler mobil telefonlarını şarj edemedi. Isıtıcılar çalışmadığı için depremzedeler soğuktan olumsuz etkilendi. Aslında bu tür durumlarda elektrikli otomobiller kısmen de olsa çözüm olabilir.

Daha önce Japonya’da yaşanan deprem ve tsunami sırasında elektrikli otomobiller elektrik kaynağı olarak kullanılması gündeme geldi. Bugün elektrikli otomobiller birer powerbank gibi kullanılabiliyor. Çinli MG firmasının Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv, harekete geçti. İlk etapta 20 otomobili deprem bölgelerine gönderme kararı aldı. Yeni nesil elektrikli otomobillere özel olan V2L teknolojisiyle sahip MG modelleri, afet bölgesinde özellikle ulaşımı daha zor olan kasaba ve köylerdeki başta aydınlatma ve ısınma gibi temel ihtiyaçlar için mobil jeneratör görevi üstlenecek.

Bir evin enerji ihtiyacını 1 ay karşılıyor

Elektrik enerjisinin istenilen her yere taşınabilmesini sağlayan V2L teknolojisi ile özel bir kabloyu araca takıp diğer ucundaki 3’lü priz ile 70 kilowatt saate kadar enerji sağlanabiliyor. 70 kilowatt saat enerji, normal şartlar altında bir ailenin evindeki temel enerji ihtiyaçlarını bir ay boyunca rahatlıkla karşılayabiliyor. Sadece bir otomobilin gücüyle üç çadır veya konteyner aynı zamanda ısıtılıp aydınlatılabiliyor. Aynı anda üç priz ile saatte 3.3 kilowatta kadar güç tüketen elektrikli cihazları her yerde çalıştırabilmek mümkün. Aydınlatma, elektrikli ısıtıcı ve cep telefonu şarjı gibi temel ihtiyaçları aralıksız olarak iki gün boyunca aynı anda karşılayabiliyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Sidebar Orta Kısım 300 x 250 Reklam Alanı

Anket