Telefon
WhatsApp
Ferrari'nin Yeni İkonu: Daytona SP3

Ferrari, Icona serisine yeni bir model daha ekledi. 2021 Ferrari Finali Mondiali etkinliğinde tanıtılan Daytona SP3, tıpkı Monza SP1 ve SP2 gibi sınırlı adetle üretilecek. Ferrari’nin yarış efsaneleri 330 P3/4, 350 Can-Am, 512 S modellerinden ilham alınarak tasarlanan, çıkarılabilir rijit tavanlı Daytona SP3’ün, targa gövde tipi de yine spor prototip dünyasından esinleniyor. Yarış otomobili ruhuna uygun olarak arkada konumlandırılmış; ikonik Ferrari motoru olan atmosferik V12’ye sahip olan Daytona SP3, 840 bg güç, 697 Nm tork ve 9500 d/d maksimum devir sayısı ile Ferrari’nin en güçlü motoruna sahip modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Ferrari Daytona SP3, bugüne kadar üretilen en aerodinamik model olarak da adlandırılıyor. Daytona SP3’ün şasisi, LaFerrari’den bu yana kullanılmayan Formula 1 teknolojileri ile tamamen kompozit malzemelerden üretilmiş. Koltuk, ağırlığı azaltmak ve sürücüye bir yarış otomobiline benzer bir sürüş pozisyonu sağlamak için şasiye entegre edildi. Daytona SP3 0-100 km/s hıza 2,85 saniyede ve 0-200 km/s’ye ise 7,4 saniyede ulaşıyor. Yeni Icona, etkileyici performans ve heyecan uyandıran V12 motoruyla, benzersiz bir sürüş keyfi sunuyor.

Yüzde 30 Daha Çevreci V12 Motor

Ferrari Daytona SP3’ün kaputunun altında, 812 Competizione’nin V12 motoru yer alıyor. F140HC kodlu bu motor, 840 beygir güç ile 700 Nm tork üretiyor ve Ferrari'nin trafiğe çıkabilen modelleri arasındaki en güçlü motor olarak öne çıkıyor. 9500 d/d çevirebilen bu motor, 7 ileri otomatik şanzıman ile eşleşiyor ve araç bu kombinasyonla 0-100 km/s hızlanmasını 2.86 saniyede tamamlıyor. 0-200 km/s hızlanma süresi ise 7.4 saniye olarak gerçekleşiyor. Tüm bu güç artışına rağmen, daha kompakt manifold tasarımı gibi bazı detaylar sayesinde, Daytona SP3’ün motoru, 812 Competizione'nin motorundan yüzde 30 daha çevreci olmasıyla ayrışıyor.

Daytona ve Ferrari Icona Serisi  

Ferrari Icona serisi, 2018 yılında Ferrari Monza SP1 ve SP2 ile pazara sunuldu. Bu modeller, markanın motor sporlarındaki efsanevi statüsünü kazanmasına yardımcı olan 1960'ların yarışçılarından esintilerle yollara çıktı. Icona serisi, günümüzdeki en yenilikçi malzeme ve teknolojileri kullanarak, markanın en ikonik otomobillerinin ölümsüz tasarımını modern efektlerle yeniden yorumluyor. Icona konseptinin temelini oluşturan tarihin belirli bir döneminden ilham alma fikri, geçmişten gelen tasarım ipuçlarını yeniden yorumlamaktan fazlasını bünyesinde barındırıyor. Icona otomobillerinin tümü, serinin geri kalanında olmayan özel çözümlere sahip olarak tasarlanıyor ve Ferrari koleksiyoncularıyla marka elçilerini hedefliyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket