Telefon
WhatsApp
Fiat Egea 8 yıldır pazar lideri
Haber Yazı Detay İçi Reklam Alanı 300x250

Türkiye otomotiv sanayinin yakın dönemdeki en önemli küresel ürün projelerinden biri olan Egea’nın Türkiye’de 500 binincisi yola çıktı. Egea, pazara sunulduğu 2015’den bu yana sekiz yıldır en çok tercih edilen otomobil oldu.

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Fiat’ın 2019’dan bu yana Türkiye otomotiv pazarının lideri olduğunu ve Egea modelinin bu başarıda katkısı olduğunu söyledi. Altan Aytaç “Türkiye’de otomobil pazarındaki varlığımızı her geçen gün daha da güçlendiren Fiat Egea, öncelikli olarak Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda, Bursa’da geliştirilen ve üretilen bir model. Egea, Türkiye otomotiv tarihinde de bir başarı hikayesine dönüştü. Türkiye yollarına 500 bininci Egea’nın çıkmasıyla ve başarılarıyla gurur duyuyoruz. Egea Ailesi’ne olan talep, 2023’de de devam ediyor. Egea, bu yıl da liderliği bırakmayacak” dedi.

Tofaş’ta ürün geliştirme sürecinde Türk mühendislerinin öncü rol aldığı Egea’nın başlangıçta Sedan versiyonu tasarlanmış ve ilk kez İstanbul Autoshow 2015’te dünyaya tanıtılmıştı. Geniş iç hacmi, fonksiyonelliği ve şık stili ile öne çıkan, yüksek satış adetlerine ulaşan sedan modelin ardından 2016 yılında Hatchback ve station wagon versiyonları da dünya pazarlarına sunuldu. Avrupa’da Tipo ismiyle satılan Egea’nın 2022 yılının kasım ayında Tofaş Fabrikası’ndan bantlarından, üretilen 1 milyonuncu adedi indirilmişti. 

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Sidebar Orta Kısım 300 x 250 Reklam Alanı

Anket