Ford, VW’nin MEB Platformunda Daha Fazla Elektrikli Araç Üretecek
Ford ve Volkswagen, bir kısmının üretimi Türkiye’de gerçekleştirilecek elektrikli ve hibrit ticari araçalar ile ilgili ortak hareket planını daha da genişletecek gibi görünüyor.
Halihazırda 2023'te piyasaya süreceği ve Mustang Mach-E'nin altında konumlandırılacak MEB tabanlı kompakt SUV modelinin testleri devam ederken, Ford Avrupa başkanı Stuart Rowley, şirketlerin daha fazla model üzerinde birlikte çalışmasını istediklerini söyledi.Financial Times’da yayınlanan bir habere göre Rowey, “İttifakımızın kapsamı için bir sınırlandırılma söz konusu değil. Her iki şirket için anlamlı olduğu durumlarda karşılıklı fayda için birlikte çalışma fırsatlarını arayacağız. Gelecek planları hakkında çok fazla düşüncem var. Bunların çoğunu henüz paylaşmadık ama ticari araçlar, MEB platformu ve diğer alanlarda pek çok fırsat olabilir." dedi. Rowley'e göre, Ford'un VW’nin Avrupa’daki büyük varlığından, özellikle orta ölçekli segmentteki varlığından en iyi şekilde yararlanması mantıklı.

Rowley, ayrıca şunları söyledi: ”Avrupa'da orta büyüklükteki araç segmenti çok önemli ve orada Volkswagen, Ford'dan çok daha fazla ölçeğe sahip. Bu yüzden MEB’i kullanmak akıllıca olacaktır. Bu yolculuğa çıkmak için gereken sermaye çok büyük ve bu sektörde ittifaklara bakan tek şirket biz değiliz. İkimiz de bu konuda netiz ama şu ana kadar ikimiz de platformdan gerçekten memnunuz. Ancak çok açık olmak gerekirse, Ford'un kendi küresel pilli elektrikli platformları var ve olacak ve biz de Avrupa'dakilerden bazılarını kullanacağız." Ford'un hala Mustang Mach-E tarafından kullanılan kendi EV mimarisine ve tamamen elektrikli F-150 Lightning'in temelini oluşturacak bir platforma sahip olduğunu unutmamak gerekiyor.

Benzer Haberler
Mercedes-Benz Türk'ten rekor üretim
BMW Group dünyada 442 bin elektrikli oto sattı
Yeni Omoda 5 satışa sunuldu
Dacia Striker Bursa'da üretilecek
Türkiye’de Yılın Otomobili için 33 Model Yarışacak
MAN Ankara Fabrikası'nda elektrikli otobüs üretimine başladı
BMW iX3 modeli için ön talep süreci başladı
Çinli otoların pazar payı yüzde 11.8'e yükseldi