Telefon
WhatsApp
FORMULA E'NİN YENİ GÜVENLİK ARACI MINI ELECTRIC PACESETTER

BMW Grubu bünyesindeki MINI, daha önce BMW i8’in de üstlendiği 'safety car' rolünün yeni aktörü oldu. MINI Cooper SE modeli baz alınarak üretilen MINI Electric Pacesetter'ın gelişiminde FIA, Formula E ve markanın sahibi olan BMW büyük katkılar sağlamış.

MINI Electric Pacesetter pist yaşamına uyum sağlarken ikonik çizgilerini kaybetmemiş, yuvarlak ön far takımı, Union Jack stop grubu ve nesillerdir devam eden tasarım hatları onun bir MINI olduğunun hemen anlaşılmasını sağlıyor. MINI GP’den feyz alınarak dodiklere yerleştirilen çamurluk eklentileri de aracın olduğundan çok daha geniş görünmesine katkı sağlıyor. Görselliği yanı sıra yüksek hızlarda tıpkı arka kanatta olduğu gibi otomobilin stabilizasyonuna katkı sağlayam bu parçaların olmasını sağlıyor. Oxford'da geri dönüştürülmüş karbon fiberden imal edildiğini belirtmekte fayda var.

MINI Electric Pacesetter'ın konsolunda pistte gerekli sinyalizasyonu sağlamak adına tuşlar, el freni, vites, direksiyon ve küçük bir gösterge paneli yer alıyor. Takla barlarına rağmen MINI Electric Pacesetter standart versiyondan 130 kilogram daha hafif hale gelmiş ve total ağırlığı 1.230 kilogram olmuş. MINI Electric Pacesetter'ın kalbinde yer alan elektrik motoru Mini SE ile birebir aynı. 182 bg güç ve 280 Nm tork üretiyor. Otomobil elde ettiği ağırlık avantajı ile 0-100 hızlanmasını standart modele göre 0.6 saniye daha hızlı, yani 6.7 saniyede gerçekleştiriyor.

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket