Telefon
WhatsApp
Fransa'daki skandal basın toplantısı sebebiyle 4 kişinin görevine son verildi

Bir önceki yazımda bir markanın yurtdışındaki test sürüşü organizasyonunda yaşananları anlattım. Marka adını ve test sürüşünün yapıldığı ülkeyi yazmadım. Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini zedelemek istemedim.

Ayrıca Türkiye’de büyük yatırımları olan bu markanın Türk ortağının da bu hassas konuyla ilgili zarar görmesini arzu etmedim. Amacım yanlışları gösterip, bundan sonra bu konularda dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizmekti.

Haberim sonrası yoğun bir telefon trafiği yaşadım. Bazı gelişmeleri sizlerle de paylaşacağım.

Bir önceki yazımda söz ettiğim test sürüşü Fransa’daki Nice kentindeki Renault 5 modeli içindi. Markanın sözde Ermeni Soykırımı anıtının bulunduğu mekanda düzenlenen basın toplantısını protesto eden, Türk gazeteciler toplantıya katılmadılar.

Nice’teki marka temsilcileri yanlış yaptıklarını anlayıp, Türk gazetecilerden özür dilediklerini yazmıştım. Ama öğrendiğime göre olay Renault Grubu’nun zirvesine yansımış. Renault Grubu CEO’su Luca de Meo devreye girip, öncelikle Türkiye’deki ortakları Oyak Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem'i arayıp yaşananlardan dolayı üzüntüsünü dile getirmiş.

Ayrıca bu konuda sorumlu olan Renault’nun iletişim bölümünde görevli dört kişinin işine son verildiğini öğrendim

Türkiye ile Fransa ilişkilerine zarar verebilecek bu hassas olay ucuz atlatıldı. Umarım bu herkese ders olur.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Anket

Main Colors:‎