Telefon
WhatsApp
GEELY, VOLVO'YU HALKA ARZA HAZIRLIYOR

Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre, Volvo’nun olası bir halka arzında 17 milyar Euro’luk pazar değerlemesine erişebileceği öngörülüyor. Bu iddiaların gerçekliğine ilişkin konuşmak için henüz erken olsa da ismi açıklanmayan bir Volvo sözcüsünün iddiaları doğruladığı da gelen bilgiler arasında dikkat çekiyor. Sözcü yaptığı açıklamada, “Volvo bu konuda çeşitli seçenekleri değerlendiriyor. Bunlar arasında halka arz ve borsaya açılma da yer alıyor” ifadesini kullandı. Bu konuda verilmiş nihai bir karar olmadığı gibi düzenleyici kurumlarla da görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Polestar da halka arz olabilir

Diğer taraftan Auto News Europe tarafından yayınlanan bir haberde de Geely’nin, Volvo çatısı altındaki elektrikli markası Polestar için böyle bir düşünce içinde olduğu öne sürüldü. Böyle bir durumda da Polestar’ın 8.5 milyar Euro’luk piyasa değeri üzerinden halka arz olabileceği iddia edildi. Geely’nin bu konuda planları olduğu ortada. Ancak net kararını bu yıl sonu ya da 2022 yılı başında verebileceği tahmin ediliyor.

Porsche’de de benzer dedikodular çıkmıştı

Geçtiğimiz günlerde Porsche’nin de Taycan ile yakaladığı başarı sonrasında yatırımcıların ilgisini çektiği ve halka açılabileceği gündeme gelmişti. Ancak VW Grubu tarafından yapılan açıklamada böyle bir planları olmadığı ifade edilmişti.

 

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket