Hibrit Motorlu Mazda2 Önümüzdeki Yıl Türkiye'ye Gelecek
Mazda ürün gamına ilk kez tam hibrit bir model dahil oldu. Özellikle şehir içi sürüşlerde sıfır emisyon değeri ve sessizlik sunabilen EV modunda tamamen elektrikli olarak çalışan Mazda2 Hybrid, 1,5 litrelik 93 bg güç üreten benzinli motoru ve 59 kW'lik elektrikli motor desteğiyle 116 bg güç üretiyor. 2022 yılında Avrupa'da satışa sunulacak olan yeni model, tarihi netleşmemekle birlikte Türkiye'de de yollarla buluşacak.
Elektriklileşmenin hız kazandığı bugünlerde, Mazda'nın küçük sınıftaki ürün yelpazesine yepyeni bir model daha eklendi. Markanın ilk kendini şarj edebilen tam hibrit modeli Mazda2, Toyota Motor Corporation ile hali hazırda var olan işbirliğinin bir meyvesi olarak dikkat çekiyor. Toyota Yaris'in Mazda logolu versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz Mazda2, Tamamen elektrikli sürüşe imkan veren EV modu, özellikle şehir içi sürüşlerde emisyon değerlerini sıfıra indirirken, sessiz ve pürüzsüz yolculuklara imkan tanıyor. 1490 cc hacmindeki benzinli motoru 93 bg, elektrikli motoru ise 59 kW güç üreten Mazda2 Hybrid, toplamda 116 bg güç verisine erişiyor. 0'dan 100 km/s hıza 9,7 saniyede ulaşan otomobilin son hızı 175 km/s olarak açıklanıyor.
100 KM'DE 3.8 LT TÜKETİM
WLTP normlarında 100 km'de 3,8-4,0 litre gibi etkileyici yakıt tüketim verilerine ulaşan küçük Mazda, gaza basılmadığında ve frenlemelerde ortaya çıkan kinetik enerjiyi yüksek performanslı bataryasında depolayarak harici bir şarja ihtiyaç duymuyor. Küçük sınıfta olmasına karşın 2560 mm'lik aks mesafesiyle 4 yetişkin için ferah bir yaşam alanı sunan Mazda2 Hybrid, 286 litrelik bagaj hacmiyle de ihtiyaçları karşılıyor. Euro NCAP testlerinde 5 yıldıza layık görülen model, Avrupa pazarında 2022 yılının bahar aylarında satışa sunulacak. Mazda2 Hybrid'in Türkiye'de satışa çıkacağı tarih ise henüz belli değil.
Benzer Haberler
Ticari araç savaşları başlıyor
Nissan hafif ticari araç pazarına geri döndü
Çin engelini Avrupa üretimi ile aşacak
Toyota yeni ticari araç modellerini tanıttı
Ömer Koyuncu OYDER'in yeni başkanı oldu
Satılan her 100 otomobilden 8'i Çinli
256 milyon euro yatırım yapacak
7 finalist Yılın Otomobili için yarışacak