Telefon
WhatsApp
Honda HR-V Hibrit, B SUV Fiyatına Üst Sınıf Hedefiyle Geldi!

C segmentindeki kompakt SUV yeni HR-V, iddialı, sportif ve şık coupe tarzında gövdesi ile sınıfının en iyi yaşama alanı, konforu, kolay kullanım özellikleri, gelişmiş güvenlik ve teknolojik donanımı ile öne çıkıyor. Sadece hibrit olarak satışa sunulan yeni nesil HR-V, iki kompakt ve güçlü elektrikli motorla birlikte çalışan Atkinson çevrimli 1,5 litrelik DOHC i-VTEC benzinli motor, bir lityum iyon batarya ve bir güç kontrol ünitesine bağlı yenilikçi bir sabit vitesli e-CVT şanzımandan oluşuyor. Yeni HR-V’de e:HEV sistemi 131PS (96 kW) güç ve 253 Nm tork üretecek şekilde optimize edilirken; Jazz’dan 22 PS daha fazla güç üretebiliyor. Bataryadaki hücre sayısı yüzde 25 oranında artırılarak, Jazz ile kıyaslandığında 80 kW daha fazla elektrik gücü depolanması sağlandı. Güç kontrol ünitesi (PCU) daha küçük ve motor bölmesine entegre edilirken; yeni HR-V, şehir içi veya şehir dışında her sürüş koşulunda akıcı, konforlu, yüksek yakıt verimliliği ve düşük emisyon seviyesinde bir yolculuk sunuyor. HR-V, 122 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ile 5,4 lt/100 km (WLTP) tüketirken; sürüş konforuyla öne çıkan model, 0-100 km/s hızlanmasını 10,7 saniyede tamamlıyor.

TAMAMEN ELEKTRİKLİ SÜRÜŞ DENEYİMİ SUNUYOR

Akıllı Elektronik Kontrol Ünitesi; sürüş koşullarına bağlı olarak yakıt açısından en verimli sürüş moduna karar vererek EV Sürüş, Hibrit Sürüş veya Benzinli Sürüş arasında otomatik olarak geçiş yapıyor. Sabit ve hızlı otoyol sürüşlerinde sistem en verimli mod olan Benzinli Sürüş modunu seçerken; ani hızlanma anlarında sistem, Hibrit Sürüş moduna geçiyor. Hibrit Sürüş, benzinli motorla çalışan jeneratörden gelen gücü bataryayı şarj etmek için yönlendiriyor. Ayrıca Spor modu, daha keskin gaz tepkisi sağlarken; ECO modu yakıt verimliliğine vurgu yapmak için klima sistemini ve gaz tepkisini ayarlıyor.  Sürücüler daha fazla elektrikli araç benzeri bir deneyimi için şanzıman üzerinden süzülme veya fren anında farklı seviyelerde enerji geri-kazanımı sunan B-Menzil işlevini seçebiliyor. Enerji geri-kazanım seviyesi ve ortaya çıkan yavaşlama etkisi, direksiyonun arkasındaki elciklerle normal D-Menzil üzerinden ayarlanabiliyor. Honda’nın yüksek verimli sabit vites sistemi, günümüzde satılan diğer hibrit ürünlere kıyasla şehir için kullanımlarda toplam olarak daha yüksek elektrikli sürüş süresi oranı sunuyor.

GENİŞ İÇ MEKAN

Modern SUV tasarımı ve benzersiz iç mekan dengesini korumak için tüm hibrit güç-aktarma sistemi bileşenlerini şasi ve motor bölmesine yerleştirilirken; böylelikle önceki nesil HR-V’ye kıyasla, arka diz mesafesinde 35 mm artış dışında iki derecelik ek eğim elde ediliyor. Bunlara ek olarak yeni HR-V, Honda’nın Sihirli Koltukları sayesinde sınıfının en esnek ve kullanışlı iç mekanını sunuyor. Koltukları katlama ve yukarıya doğru kaldırma olanağı sunan ve Honda mühendisliğinin sonucu olarak öne çıkan Sihirli Koltuk sistemi ile kullanım alanında önemli bir esneklik elde ediliyor. En yeni yarı iletken teknolojisi kullanılarak önceki nesle kıyasla güç kontrol ünitesinin (PCU) boyutu yüzde 20 oranında azaltıldı. Bu sayede, akü motor bölmesine sığdırıldı ve iç mekan genişliğini en üst düzeye çıkarmak için yakıt deposu ön koltukların altında şasinin ortasında konumlandırıldı.

319 LİTRELİK BAGAJ

Honda’nın insan odaklı tasarım felsefesiyle yapılan değişiklikler sayesinde yeni HR-V’de hibrit bileşenlerin şasi ve motor bölmesine akıllıca entegre edilmesinin sonucu olarak hibrit sistemin beraberinde getirdiği ek bileşenlere rağmen sınıfında fark yaratan 319 litrelik bir bagaj hacmi sunuluyor. Sihirli Koltuklar, alçak bagaj eşiği, geniş bagaj ağzı açıklığı ve düz bagaj zemini sayesinde yeni HR-V’nin bagaj erişimi ve kullanımı en üst düzeye çıkarken; bisiklet, sörf tahtası gibi yükler kolaylıkla taşınabiliyor. Elektrikli bagaj kapağı, kullanım kolaylığını desteklerken; yeni HR-V e:HEV’in Akıllı Giriş özelliği sayesinde anahtarın araçtan uzaklaştığı algılanarak bagaj kapağı otomatik olarak kapanıyor. İç mekandaki depolama alanları ve bağlantı noktaları da önceki jenerasyona kıyasla iyileştirildi. Büyük bir orta konsol geniş bir saklama alan sunarken; önde iki ve arkada iki USB şarj girişi dışında orta konsolun alt kısmında bir de kablosuz şarj pedi standart olarak tüm versiyonlarda bulunuyor. Harici amplifikatör ile beslenen 10 hoparlörlü premium ses sistemi dışında dokunmatik aydınlatma üniteleri de üst düzey yolculuk deneyimine katkıda bulunuyor.

SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİNİN TAMAMI KULLANILIYOR

Güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi için yeni HR-V e:HEV’de elektrikli fren; rejeneratif ve hidrolik frenleri sorunsuz bir şekilde kontrol ederek yumuşak ve kontrollü fren hissi sağlıyor. Gelişmiş fren sistemi; Araç Denge Destek Sistemi (VSA), Acil Durum Fren Desteği (BAS), Yokuş Kalkış Desteği (HAS) ve Otomatik Frende Tutma (ABH) gibi elektronik yardımcıları içeriyor. Avrupa'da ilk kez HR-V ile sunulan Yokuş İniş Kontrolü (HDC), sadece 3 km/s minimum hızda çalışarak kaygan veya dik yollara kadar farklı koşullarda daha yumuşak ve kontrollü bir sürüş sağlıyor. Diğer yanda yeni HR-V’de iç mekan konforunu artırmaya yönelik olarak motoru elektrik modunda çalıştırırken ses basıncı değişimini azaltmak ve motorun devrinin artmasından kaynaklanan titreşimlerin iletimini azaltmak gibi konularda çeşitli iyileştirmeler yaparak Honda mühendislerinin gürültü, titreşim ve sertlik (NVH) yönetimi konusunda geliştirdiği son çözümler uygulanıyor. Motor gürültüsünü kabinden uzak tutma noktasında önemli bir rol üstelenen ısı duvarının kalınlığı 0,8 t'den 1,4 t'ye yükseltildi ve böylelikle titreşim ve gürültü iletiminde önemli bir gelişme sağlandı. Son olarak tek parça plastik ve daha fazla sayıda sabitleme noktası kullanılarak titreşim direnci iyileştirilirken; ön konsolun üst kısmı, motor kaputu, kapı döşemeleri, konsol ve davlumbaz gibi alanlara ek ses yalıtım malzemeleri uygulandı.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket