Telefon
WhatsApp
HONDA'NIN EN YENİ HİBRİT MODELİ JAZZ e:HEV TÜRKİYE'DE

Elektrikli araca en yakın sürüş hissi sunan yeni Honda Jazz Executive 310 bin TL, Honda Jazz Crosstar Executive ise 320 bin TL fiyat ile 05 Haziran 2021 tarihinde Türkiye’de satışa çıkacak. Yeni nesil Jazz ile birlikte aileye katılan Jazz Crosstar versiyonu ise tasarım detaylarıyla SUV benzeri görünümü ile fark yaratıyor. Yerden yüksek yapısı, suya dayanıklı döşemeleri ve entegre tavan rayları ile standart versiyondan ayrışan Jazz Crosstar; iddialı ön ızgara tasarımı, çamurluk kemerindeki siyah kaplamalar ve şık yan eşikler dışında versiyona özgü 16 inçlik gümüş ve siyah alaşımlı jantlarla da SUV esintili görünümüyle dikkat çekiyor. Jazz ailesinin yeni üyesi Crosstar versiyonu, SUV esintilerine sahip tasarım detaylarıyla hareketli yaşam tarzını tercih eden kullanıcılara hitap ediyor. Yeni Jazz Crosstar versiyonu, özel Okyanus Mavisi rengi ile satışa sunuluyor. 

 

Yeni Honda Jazz tanıtım toplantısında konuşan Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Yeni Honda City ve Yeni Accord modellerini de Türkiye'ye getirme hazırlığı içerisinde olduklarının müjdesini verdi. 

 

ŞEHİR İÇİNDE ELEKTRİKLİ OLARAK HAREKET EDİYOR

Yeni nesil hibrit sistemi e:HEV bir adet elektrik motoru, bir adet jeneratör, bir adet 1,5 i-VTEC benzinli motor, lityum iyon batarya ve yenilikçi bir şanzımandan oluşuyor. Elektrik motoru 109 PS / 80 kW sistem gücüne sahip ve 253 Nm tork üretebilirken; yeni Jazz 0-100 km/s hızlanmasını 9,5 saniyede tamamlıyor ve 175 km/s maksimum hıza erişebiliyor. Akıcı bir sürüş deneyimi sunan hibrit sisteme sahip yeni Jazz’ın standart versiyonu 104 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ile 4,6 lt/100 km (WLTP) ve Crosstar versiyonu ise 109 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ile 4,8 lt/100 km (WLTP) değerlerine sahip. e:HEV sistem; üstün sürüş keyfi ile yüksek yakıt verimliliği sunmak üzere üç farklı sürüş modundan yararlanıyor. EV Sürüş modunda lityum iyon batarya elektrik motoru daha yoğun bir şekilde beslerken; Hibrit Sürüş modunda iken motor, elektrik jeneratörünü harekete geçiriyor ve jeneratör elektrik motoru besliyor. Benzinli Sürüş modunda ise benzinli motor kilitli bir kavrama üzerinden doğrudan ön tekerlekleri harekete geçiriyor.  Genel olarak şehir içi sürüş koşullarında, sistem EV Sürüş ve Hibrit Sürüş arasında geçiş yaparak verimliliği en üst seviyeye taşırken; otoyol sürüşlerinde ve hızlanma anında ise Benzinli Sürüş elektrik motoru tarafından destekleniyor.

KABİN İÇİ KALİTE HİSSİ ARTTI

Yeni Jazz’ın modern bir görünüm sunan kaliteli malzemeler ve yumuşak dokunma hissi uyandıran yüzeyleri fark yaratırken; aynı zamanda kullanıcı odaklı konsolun ince ve yatay tasarımı geniş bir görüş alanı sağlıyor ve kabin içi ferahlık hissini güçlendiriyor. Pratik kullanımı ile dikkat çeken 7 inçlik TFT gösterge paneli ve tüm versiyonlarda standart olarak sunulan 9 inçlik HMI dokunmatik ekran ile kullanım kolaylığı sunuluyor. Sürücünün elinin altında ve erişimi kolay kumandalar kullanım ergonomisini destekliyor. Sade ve geniş orta konsol ile kapı panellerindeki kolçakla aynı hizada tasarlanan orta kol dayama sunan yeni Jazz, daha büyük premium otomobillerin kabin içi konsol seviyesini yansıtırken; ince A sütunları, önceki nesilde 69 derece olan yatay görüş açısını 90 dereceye çıkartıyor. Yeni Jazz’ın tasarımında yapılan yenilikler sayesinde ince sütunlar, gizli cam silecekleri ve sade konsol tasarımı, panoramik ön cam ve ön kelebek camları daha fazla görüş alanına imkan yaratırken; aynı zamanda daha aydınlık ve ferah bir kabin içi ortaya çıkıyor.

SİHİRLİ KOLTUKLAR

Hibrit sisteme ait donanımların Honda mühendisliği ile şasi ve motor bölgesine entegre edilmesiyle bagaj hacmi koltukların kullanım şekline bağlı olarak 298 litre ile 1.205 litre arasında değişim gösteriyor. Kabin kullanımını optimize eden Jazz’ın sınıfında benzersiz yöntemi ile yakıt deposunun ön koltukların altındaki şasinin ortasına yerleştirilmesi ile hem öne doğru katlanan hem yukarıya doğru kalkan Sihirli Koltukların kullanılması mümkün hale geliyor. Yeni Jazz’ın geniş bagaj açıklığı ve düz yükleme zemini gibi detayları ise bagaj kullanımını kolaylaştırıyor. Jazz’ın gövde dengeleyici koltuk iskeleti, kaliteli dolgu desteği ve 30 mm'lik koltuk dolgu kalınlığı artışı konfor seviyesini yükseltirken; yorgunluğu en aza indirmek için daha fazla bel desteği sağlıyor. Doğal bir ayak yerleşimi sağlayacak şekilde ayak açısını optimize etmek için fren pedalının konumu ve ayar aralığı direksiyonun sürücüye daha yakın olmasını sağlayacak şekilde iyileştirilirken; uzun boylu sürücüler için direksiyon 2 derece daha dik olacak şekilde konumlandırıldı. Sınıfının lideri arka koltuk konforu ile fark yaratan yeni Jazz’ın menteşe yerleri değişen ve dolgu kalınlığı 24 mm artan Sihirli Koltukları sayesinde yolculara daha rahat bir konfor alanı sunuyor. Bağımlı arka süspansiyonun da katkısıyla yeni Jazz, 986 mm arka koltuk bacak mesafesi ile segmentinde öne çıkarken; ön koltuk sırtlıklarına entegre edilen akıllı telefon cepleri kullanım kolaylığı sağlıyor.

GELİŞMİŞ ARAÇ İÇİ TEKNOLOJİLER

Yeni Honda Jazz’da sürücünün dikkatini olabildiğince az dağıtmak üzere optimize edilen kullanıcı dostu arayüzün yanı sıra en çok kullanılan kontrollerin çalışma süresi önceki nesil ile kıyaslandığında yüzde 58 azaltılarak daha güvenli ve ergonomik bir kullanıcı deneyimi sunuluyor. Akıllı telefon arayüzünden esinlenerek tasarlanan ekranda sürükleme-tıklama yapılabiliyor ve aynı zamanda kişiselleştirme imkanı da bulunuyor.  Android Auto ve Apple CarPlay desteği ve sürüş sırasında kullanım kolaylığı için parmak koyma yeri de bulunan sistemde akıllı telefon yansıtma özelliği sunulurken; sesli komut özelliği kullanım kolaylığını ve sürüş güvenliğini artırıyor. Yeni Jazz’ın Crosstar versiyonunda sunulan 8 hoparlörlü premium ses sistemi, akustik performansı ile sınıfının en iyileri arasında yer alıyor. Tüm Jazz modellerinde standart olarak acil yol yardımı için E-Call özelliği bulunurken; hava yastığının açılması gibi durumlarda aracın konumu, ilgili acil yardım ekiplerine otomatik olarak iletiliyor.

GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Honda SENSING donanımına sahip yeni nesil Jazz, gece kullanımlarını da destekleyen geniş açılı gelişmiş kamera ve sensörlerden aldığı verilerle çalışan sürüş güvenliğine yönelik birçok aktif ve pasif güvenlik teknolojisi ve sürüş destek sistemi ile kullanıcılarına güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi (CMBS) bisikletçiler ve motosikletler dahil yoldaki tüm araçları algılarken; düşük hızda takip özelliğine sahip Uyarlanabilir Sabit Hız Kontrolü (ACC) öndeki araç ile aradaki boşluğu otomatik olarak yönetiyor ve trafiğin sıkıştığı durumlarda otomobilin düşük hızda önceki aracı takip etmesini sağlıyor. Şerit Koruma Destek Sistemi (LKAS), Şeritte Tutma Asistanı (RDM), Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ile birlikte çalışan Kör Nokta Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, yol üzerindeki trafik levhalarından tespit edilen hızları otomatik olarak araç hızına ayarlayan Akıllı Hız Limitleyici (ISL), Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi ve Şehir içi Aktif Fren Sistemi gibi Honda mühendisliği ile geliştirilen teknolojiler sayesinde yeni Jazz daha güvenli kompakt bir otomobil olarak kullanıma sunuluyor. Yolcular, arka koltuklara entegre edilen iki yeni arka yan hava yastığı ve ön koltuğa entegre edilen, sürücü ile ön yolcu arasındaki doğrudan teması önleyen, yeni bir ön orta hava yastığı dahil olmak üzere toplam 10 hava yastığı ve çarpışma etkisini azaltan ön koltuk başlıkları ile korunuyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket