Telefon
WhatsApp
HUAWEI DE OTOMOTİV SEKTÖRÜNE GİRİYOR: ARAÇ BAŞINA 10.000 YUAN KAZANSAK…

Huawei elektrikli araç ve sürücüsüz araba teknolojileri çalışmaları için 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Huawei, sürücüsüz araçları birlikte geliştirmek için BAIC Group, Chongqing Changan Automobile Co. ve Guangzhou Automobile Group Co. ile ortaklık kurdu. Üretilecek araçlar, Huawei logolarını taşıyacak ve şirketin önümüzdeki 10 yıl içinde elektrikli otomobil üretimine 10 milyar dolar yatırım yapmayı hedefleyen teknoloji devi Xiaomi’yle rekabet etmesine yardımcı olacak.

ARAÇ BAŞINA 10.000 YUAN KAZANSAK…

Şirketin yönetim kurulu başkanı Eric Xu geçtiğimiz hafta analistlere yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Akıllı otomobil sektörü en yüklü yatırımlardan birini Huawei’den alıyor. Bu yıl otomobil bileşenlerinin geliştirilmesine 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacağız. Çin her yıl pazara 30 milyon otomobil ile katkı sağlıyor ve sayı artıyor. Çin dışındaki pazardan yararlanmasak bile, Çin’de satılan her otomobilden ortalama 10.000 Yuan kazanabilirsek, bu Huawei için zaten çok karlı bir iş olacaktır.“

AKILLI TELEFONUN DIŞINA ÇIKMAK İSTİYOR

Yahoo Finance tarafından belirtildiği üzere, Huawei Amerika Birleşik Devletleri’nde yasaklandıktan sonra, gelişen akıllı telefon işini engelleyen zorlu bir 2020’den geçti. Milyarder kurucusu Ren Zhengfei, o zamandan beri Huawei’yi akıllı tarım, sağlık hizmetleri ve elektrikli otomobillere dönüştürmeye başladı. Xu, Huawei’nin hali hazırda geliştirdiği otonom teknolojilerden çok emin ve Tesla’nınkilerden daha iyi olduklarını iddia ediyor. Xu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bununla övünmek ne kadar doğru bilmiyorum ama ekibim 1000 kilometre boyunca insan müdahalesi olmadan kendi başlarına gidebilecek bir otomobil geliştirebileceklerini söyledi. Bu Tesla’dan çok daha iyi” dedi.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket