Telefon
WhatsApp
İLK %100 ELEKTRİKLİ FERRARİ 2025’TE GELİYOR

Ferrari yönetiminin en üst düzey yöneticilerinden olan ve kökleri ile markaya olan bağlılığına rağmen otomotiv sektöründeki gelişimi oldukça yakından takip eden John Elkann, geçtiğimiz hafta yıllık değerlendirme toplantısında bu müjdeyi verdi! Muhtemelen bunu bir müjdeden çok kara haber olarak değerlendirecek önemli bir kitle var, eminim. Ama gerçeklerle yüzleşmek de böyle değil mi zaten? Özellikle de bu gerçekler acıysa… Avrupa Birliği’nin her geçen yıl artırdığı sıkı emisyon kurallarının yanına bir de ezeli rakibi Porsche’nin elektrikli otomobil pazarında yakalamış olduğu bu hızlı ve kârlı büyümeyi ekleyen Ferrari de bu devrime kayıtsız kalamadı! Bunun bir zorunluluktan çok fırsat olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Elkann, “Bu teknolojiye bizim hem motorsporlarında hem de ürettiğimiz otomobillerle dahil olmamız ve uygulamamız halinde, Ferrari’nin benzersizliğini ve tutkusunu gelecek nesillere de aktarmamız için elimize büyük bir fırsat geçeceğine inanıyorum” dedi. 

HER ŞEY KUSURSUZ OLMALI

Maranello’dan ilk elektrikli Ferrari’nin 2025 yılında çıkacağına işaret ediyor. Sürecin bu kadar uzun tutulmasının ardındaki temel sebepse, markanın genlerinde var olan sürüş deneyinin elektrik gücünde de kusursuz şekilde asfalta yansıtılma zorunluluğu. Süreçle ilgili konuşan Elkann; “Çalışmalar konusunda emin olmanız gereken ilk nokta, her şeyin hayal edildiği gibi hayata geçirilecek olması. Mühendisler, tasarımcılar ve diğer tüm Maranello çalışanlar, tarihimize yakışan bir araç ortaya çıkartmaya hazırlanıyor. Yeni nesil olarak nitelendirdiğimiz bu süreci yol otomobillerimizin dışında motor sporları odağında piste de yansıtmak istiyoruz. Bu, var olan teknolojiyi harmanlamak bizim için eşsiz bir fırsat olacak.” ifadelerine yer verdi.

İLK SUV 2023’TE

2023 yılında pist odaklı bir elektrikli otomobille ön gösterim yapmasını beklediğimiz Ferrari, teknoloji konusuna da ciddi şekilde eğilmiş durumda. Marka içerisinde, hayata geçirilecek bu elektrik projesinin sektöre yeni bir soluk getirecek nitelikler barındırması konusunun özellikle üstünde duruluyor. İtalyan üretici şu sıralar ilk SUV modelinin de hazırlığını sürdürüyor. Pist ayağıyla da desteklenecek elektrikleşme süreci, Ferrari mühendislerinin marka genleri çevresinde oluşturacağı yeni nesli doğuracak. Yenilikçiler için bu durum çok daha konforlu bir sürüşün anahtarı olarak gösterilirken, işin geleneksel tarafı makine ile insan arasında birlikteliğin yapaylaşacağını savunuyordu.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket