Telefon
WhatsApp
Lastiğin ötesine geçip mobilite şirketi olacak

Otomotiv dünyasında büyük bir değişim yaşanıyor. Markalar artık sadece üretici değil mobilite şirketi olmaya hazırlanıyor. İzmit ve Aksaray’daki iki fabrikasında 13.5 milyon lastik üreten Brisa da, lastiğin ötesine geçip mobilitede oyun kurucu olmayı hedefliyor. Lastikte, hızlı bakım ve filo çözümlerinde hizmet veren Brisa, Mobilitenin getirdiği değişimlere uyum sağlayan yeni ürünler, lastiğin ötesinde hizmetler ve yeni iş modellerini özellikle dijital dünya ile uyumlu iş modellerini hayata geçirmeyi planlıyor. Brisa’nın Mobilite Çözümleri İşini geliştirme hedefinin en büyük adımlarından bir tanesi 2022 yılında, araç takip sistemleri firması Arvento’yu satın alması oldu. Brisa, servis ağıyla ve lastik ürünleriyle Arvento verilerini birleştirerek farklı mobilite çözümleri ve ürünlerini sektöre sunmaya hazırlanıyor.
Brisa’nın mobilite yolculuğunu Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı Evren Güzel ile Brisa Satış Genel Müdür Yardımcısı Cenk Koçdor anlattı.

Togg’un lastiği Brisa’dan

Elektrikli araçlara uygun lastik üretimine başlayan Brisa, Türkiye’nin otomobili Togg için lastik geliştirdi. Togg dışında Avrupalı otomotiv üreticilerine de elektrikli araçlar için lastik tedarik ediyor. Aynı zamanda yenileme kanalında da elektrikli araç sahiplerine satış noktalarında lastik sağlıyor.

Hedef 2025’de 500 mağaza

Otopratik ve Propratik mağazaları Brisa’nın hızlı bakım servis noktaları. Bu noktalarda tüketiciler ve filolar lastik değişiminden akü değişimine, yağ değişiminden, periyodik bakımlarına kadar araçları ile ilgili bakım hizmetlerini her marka araçları için Sabancı kalitesi ve güvencesiyle alıyorlar. Türkiye’de 92 noktada Otopratik, 21 noktada Propratik mağazası var. 2023’de 60’ın üzerinde nokta daha açılması; 2025 sonunda ise 500 noktaya ulaşmak hedefleniyor.

Hızlı şarj sayısı 70’e çıkacak

Otopratik mağazaları 26 ilde, büyük çoğunluğu DC hızlı şarj özellikli toplam 36 adet şarj istasyonunda elektrikli araçlara şarj hizmeti sunuyor. Brisa, 2023 sonu itibariyle 70 istasyona çıkmayı hedefliyor.

Elektrikli araçlara servis hizmeti

Brisa, Otopratik markasıyla, teknisyenlerin hibrit ve elektrikli araçlar konusundaki yetkinliklerini artırmak için toplam 6 gün süren kapsamlı bir Elektrikli ve Hibrit Araç Eğitim programını hayata geçirdi. Bugüne 48 Otopratik teknisyeni eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

Bakım fiyatında sürpriz yok

Otopratik, her marka ve model araç sahibinin dijital ortamda araç bakım fiyatını öğrenip istediği Otopratik servisinden randevu alabildiği bir sistem geliştirdi. Araç sahipleri, kendi araç bilgilerini girerek, araçlarının bakım ve onarım fiyatlarını görebiliyor. Böylece müşterilerin sürprizle karşılaşması engelleniyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket