Telefon
WhatsApp
Lexus'un En Güzel Üstsüzü: LC 500 Convertible Türkiye’de

Lexus markasının zirvesinde yer alan LC 500 Convertible modeli, markanın detaylara verdiği önemle birlikte hem üstü açıkken hem de üstü kapalıyken zarif tasarımını devam ettiriyor. Lexus’un kendine has sürüş dinamiklerini yansıtan ve markanın ilk yumuşak tavanlı modeli olan LC 500 Convertible, üstü açıkken bu deneyimin daha yoğun yaşanmasını sağlıyor. Alçak motor kaputu çizgisi, atletik profil, akıcı tavan çizgisi ve sürücünün etrafında şekillenmiş siluetiyle farklı bir tasarım ortaya koyuyor. Bununla birlikte LC’nin ultra kompakt yapıya sahip far ünitesi, alçak kaput çizgisini ve dinamik ön bölümü daha belirgin hale getiriyor. Arka tarafta kaslı çamurluklar ise aracın güçlü duruşunun altını çizerken arka ışıklandırmada L motiflerine sahip lambalar dikkat çekiyor.

YÜKSEK PERFORMANS VE DENGE

LC 500 Convertible, sürücü talep ettiğinde çok yüksek performanslar verecek şekilde tasarlandı. LC 500 Coupe kadar hızlı olan araç, tavanı açık veya kapalıyken aynı maksimum hıza ulaşmak adına rüzgar tüneli ve test pistlerinde geliştirildi. 477 HP güç ve 520 Nm tork üreten atmosferik 5.0 litre V8 motora ve 10 ileri Direct Shift otomatik şanzımana sahip olan araç, 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyede tamamlıyor ve maksimum 270 km/s hıza ulaşabiliyor (elektronik olarak sınırlandırılmış). Yol tutuş konusunda da kapsamlı mühendislik çalışmaları yapılan LC C’de, yeni tavan aracın dinamiklerine olumlu katkılar sağladı. Hafif yapısı sayesinde Coupe versiyona göre daha alçak ağırlık merkezine sahip oldu. Tüm tavan mekanizmasının aracın aks aralığı içerisine konumlandırılması sayesinde Convertible üst düzey dinamik dengeye ve sürüş karakterine sahip oldu.

HER MEVSİMDE ÜSTÜ AÇILABİLİR

Lexus LC Convertible’ın tavanı sadece 15 saniyede açılıp kapanabiliyor ve bu işlem 50 km/sa hıza kadar yapılabiliyor. Lexus Açık Hava kontrol sistemi, tavan açık veya kapalı olduğunda sensörleriyle klimayı özel olarak ayarlıyor. Dışarıdaki hava sıcaklığıyla birlikte kabinde de vücudun alt ve üst kısımlarına özel olarak sıcaklığı değiştiriyor. Aracın üstü soğuk havalarda da açıldığında sürücü ve ön yolcu için vücudun alt kısmını ısıtan Lexus LC Convertible, baş ve omuz bölgesinde de sıcaklığı kontrol ederek havanın tadının çıkarılmasını sağlıyor. Kafalıklarda yer alan ayarlanabilir ısıtıcılar ise yolcuların boyuna göre otomatik olarak kendisini ayarlayabiliyor veya sürücü menülerden istediği ayarı seçebiliyor.

SESİ DUYAN ALMAK İSTER

Lexus’un yeni modelinin lansmanında değerlendirmeler yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, 5 yıl önce premium segmentin önemli oyuncusu Lexus markasını “Lüksün Yeni Tanımı” mottosuyla Türkiye’ye kazandırdıklarını belirterek “İlk 5 yıllık süreçte rekabete hayli açık bir segmette bilinirlik açısından önemli bir yol kat ettik. Türkiye’nin potansiyeline olan inancımızla, yatırımlarımıza devam ettik. Şimdi Lexus tasarımının, işçiliğinin ve mühendisliğinin zirvesi olan LC 500 Convertible modeli ile birlikte ikinci 5 yıllık sürece başlıyoruz. LC 500 Convertible modelimizin marka imajımıza güçlü bir katkı yapacağına inanıyorum. Şu anda sadece 1 tane olan bu modelin çok kısa sürede satılacağını tahmin ediyoruz. Hem mevsimsel olarak zamanı hem de otomobili görenler, bu tasarıma baktıklarında ve aracın sesini duyduklarında bu özel otomobili satın almak isteyeceklerdir.” dedi.

GERİ ALIM GARANTİSİ

Lüks segmentte müşteri beklentilerinin fazla olduğunu ve farklılık gösterdiğini de dile getiren Bozkurt, “Amacımız satış adetlerini hep bir önceki yılın üzerine çıkarmak ve pazar payımızı artırmak. Bu hedeflerimizi de segmente örnek olan hizmetlerle destekliyoruz. Bunların en başında Lexus sahipleri için sunulan ‘Geri Alım Garantisi’ geliyor. Lexus’un tüm dünyada elde ettiği yüksek ikinci el değerine güvendiğimizin göstergesi olan Geri Alım Garantisi, marka konusunda müşterilerin aklındaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırıyor. Bireysel müşteri danışman ve müşterilerimizin gittikleri şehre Lexus’larının TIR ile gönderilmesi gibi birçok yenilikçi hizmeti de pazara ilk sunan marka konumundayız. Aynı zamanda tüm ürün gamında, hibrit motor seçeneğine sahip olan tek premium marka olarak da avantajlı durumdayız.şeklinde konuştu.

PAZARIN ÜSTÜNDE BÜYÜDÜ

2021 yılının ilk 6 ayında premium pazarın üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Bozkurt, şunları söyledi; “Premium Pazar ilk 6 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre %56 büyürken, Lexus olarak biz %105 büyüme gösterdik. Büyüme hedefi olan bir marka olduğumuz için pandemi sürecinde de stok konusunda hiçbir sorun yaşamadık. Adeta pandeminin yükselen markası olduk. Bu süreçte her zaman sahip olduğumuz bir refleksle her bir Lexus kullanıcısının tek tek hatırını sorduk, varsa ihtiyaçlarını karşılamak için adımlar attık. Bu hizmetlerimiz daha çok kişi tarafından fark edildi ve Lexus’un pandemi döneminde daha fazla öne çıkmasını sağladı. Bunun yanında referans satışlarımızın arttığını da görüyoruz. Lexus kullananların yüksek memnuniyeti kullanıcılar tarafından çevrelerine de aktarıldı ve onlar da Lexus ayrıcalığını yaşamaya başladılar.”

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket