Telefon
WhatsApp
Lotus’tan Elektrikli Dönem Öncesi Son Veda: Emira

Yakın zamanda tüm ürün gamının elektrikli modellerden oluşacağını açıklayan İngiliz spor otomobil üreticisi Lotus, elektrikli dönüşüm öncesinde içten yanmalı motorlara sahip son modeli Emira’yı tanıttı. İsmi ‘emir’ anlamında gelen ‘Emira’, Alpine A110S ve Porsche 718 Cayman gibi modellerle direkt olarak rekabet edecek. Günlük kullanıma uygun ve 60 bin pound gibi İngiltere için oldukça ulaşılabilir bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak olan Emira, tasarımı ile pek çok süper spor modele taş çıkarıyor.

Tasarımı ve özellikler ile otomotiv dünyasında büyük ses getiren Emira’da 3.5 lt hacminde süperşarjlı V6 Toyota motoru görev yapacak. Bu motor 400 bg güç ve 430 Nm tork üretecek. Serinin bir diğer seçeceğini ise AMG’den alınan ve A45 AMG’de de karşımıza çıkan 2.0 litrelik turbo benzinli motor oluşturacak. Bu motor ile Emira 400 bg’e yakın bir güç üretecek ve 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyeden az bir zamanda tamamlayacak.

3.5 lt’lik versiyon manuel ya da tam otomatik vites seçeceği ile tercih edilebilecekken, 2.0 lt’lik turbo versiyonda ise sadece 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman görev alacak. Emira bu motorla 290 km/s son hıza erişecek ve 0-100 km/s hızlanmasını 4 sn’de tamamlayacak. 1405 kg ağırlığa sahip olması beklenen Emira, 2022 yılında yollara çıkacak.

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket