Telefon
WhatsApp
Makyajlı Ford Focus Hibrit Motor İle Tanıtıldı Yakında Geliyor!

Ford, etkileyici yeni bir tasarıma, yakıt verimliliği sağlayan elektrikli güç aktarma organlarına, kişiselleştirilmiş ve sürüş deneyimini daha keyifli hale getiren ileri bağlantı ve sürücü destek teknolojilerine sahip yeni Ford Focus’u tanıttı. Yeni Focus, yakıt tasarrufu sağlayan EcoBoost Hibrit 48 volt motor ve 155 BG'e kadar güce sahip otomatik şanzıman seçeneğiyle sunuluyor. Yedi vitesli, çift debriyajlı Powershift otomatik şanzıman, özellikle şehirlerde dur-kalk trafikte sürüşü kolaylaştırırken Focus’un bilinen sürüş keyfine hibrit güç aktarma sisteminin elektrik destekli performansıyla katkıda bulunuyor. 

Daha modern tasarım

Yeni bir kaput tasarımı sayesinde ön tarafta yükseklik arttırılarak seri genelinde daha büyük görsel bir varlık sağlanırken, Ford’un “mavi oval” arması büyüyen üst ızgaranın ortasına taşınıyor. Yeni LED farlar tüm yeni Focus modellerinde standart olarak sunulurken şimdi alt hattın daha sade ve zarif bir şekilde tasarlanmasına izin veren entegre sis farı içeriyor. Böylece amaca uygun, belirgin bir ışık imzası yaratılıyor. Beş kapılı ve SW modellerinde premium görünüm için daha koyu arka far camı yer alıyor. Üst seri LED arka farlar ise daha koyu bir orta bölüm ve göz alıcı ışık deseni ile yeni bir iç tasarıma sahip bulunuyor.

Elektrikli performans: Güç ve yakıt verimliliği bir arada

Yeni hibrit seçeneği, 5.2 l/100 km'lik tüketim değeri ile yakıt verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. Powershift otomatik şanzıman, hibrit motoru optimum devirde tutarak ve Otomatik Başlat-Durdur özelliğiyle 12 km/saatin altında çalışmasına olanak vererek yakıt verimliliğini destekliyor. Yeni Focus’un 125 BG ve 155 BG güç seçenekleri bulunan 48 volt hafif hibrit 1.0 litre EcoBoost Hibrit motorunda, standart alternatörün yerini kayış tahrikli entegre marş/jeneratörün (BISG) alıyor. BISG, hibrit güç aktarma organı normalde frenleme sırasında kaybedilen enerjinin geri kazanılmasını ve özel bir lityum iyon batarya paketinde depolanmasını sağlıyor. Aynı zamanda bir motor olarak da hareket edebilen BISG, aynı viteste daha uyumlu hızlanma için güç aktarma organından sağlanan toplam torku artırmak veya yakıt verimliliğini artırmak için motorun gerektirdiği iş miktarını azaltmak amacıyla tork desteği veriyor.

Hayatı kolaylaştıran teknolojiler

SYNC 4 işletim sistemi, yeni bir 13,2 inç merkezi dokunmatik ekranla destekleniyor. İleri aydınlatma teknolojileri arasında araç düşük hızlı bir manevra algıladığında daha iyi bir görüş için daha geniş hüzme düzenini etkinleştiren Manevra Işığı ve Otomatik Uzun Far Kontrolü entegre edilmiş standart tam LED ön farlar yer alıyor. Üst serilerde opsiyonel olarak sunulan Ford Dinamik LED Ön Far Sistemi şu özellikleri içeriyor.

Artık atmosferik motorların seçenekler arasında yer almadığı makyajlı Focus'ta, 1.0 lt hacmindeki turbo benzinli motor, 100, 125 ve 155 BG gücündeki benzinli versiyonlarla tercih edilebilecek. Dizel cephesinde ise 1.5 lt'lik EcoBlue motorlar görev yapmaya devam ediyor. Dizel motorlar 95 ve 120 BG olmak üzere iki farklı güç seçeneğine sahip. RS versiyonu gelene kadar şimdilik serinin zirvesini temsil eden Focus ST'de ise 280 BG güç üreten 2.3-litre hacmindeki EcoBoost motor görev alıyor. 

Yeni Ford Focus'un yakın zamanda Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket