Telefon
WhatsApp
MASERATI'DEN ELEKTRİKLİ DÖNÜŞÜMDE SUV HAMLESİ: LEVANTE HİBRİT

Maserati, elektrikliye geçiş hamlesinin kıvılcımını ateşleyecek ilk hibrit SUV'u Levante'yi tanıttı. Geçen yıl piyasaya sürülen Ghibli Hybrid'in ardından Levante Hybrid, tüm yeni modellerinde elektrikliye geçişi uygulayacak olan Maserati’nin elektrikliye geçiş hamlesinin ikinci aşamasını oluşturuyor. Levante Hybrid’de, 4 silindirli, 2,0 litrelik benzinli motor, yavaşlama ve fren anında oluşan enerjiyi geri kazandıran 48 Volt hibrit sistemle bir arada kullanıyor. DNA’sına sadık kalan Maserati, en üst seviyede performans ile üstün yakıt tasarrufu sağlamayı hedefleyen bir hibrit çözüm sunuyor. Daha az yakıt tüketimi ile daha yüksek performans sunan hibrit sistem, benzinli V6 ile eşdeğer bir performans sunuyor, ancak önemli oranda yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu da Levante Hybrid’i benzinli veya dizel Levante versiyonlarından daha verimli hale getiriyor. Dizelin alt devirdeki yüksek torkuyla 6 silindirli motorun gaz tepkilerini bir arada sunan Levante Hybrid, Maserati sesi dahil olmak üzere üstün sürüş keyfi sunuyor. 350 HP V6 benzinli motorun performans değerlerini sunan hibrit sistem, WLTP normuna göre benzine kıyasla %18 ve dizele kıyasla %3 oranında CO2 emisyonlarında azalma sağlıyor.

eBOOSTER TURBO'YU DESTEKLİYOR

Maserati 48 volt hibrit sistemi; BSG, batarya, eBooster ve bir DC/DC dönüştürücü olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Alternatör görevi gören BSG (Kayışlı Marş Jeneratörü) fren ve yavaşlama anında oluşan enerjiyi geri kazanıyor ve bagajdaki bataryayı şarj ederek eBooster motora güç sağlıyor. eBooster, motorun düşük devirdeki güç üretimini arttırmak üzere geleneksel turbo beslemeyi destekliyor. Hibrit sistem çalışma stratejisi gereği, ister batarya isterse de BSG aracılığıyla olsun eBooster’ın ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir olmasını sağlıyor. BSG ve eBooster kombinasyonu, Spor modda motor en yüksek devire ulaştığında ekstra bir destek sağlayarak performansı en üst seviyeye taşırken, Normal modda ise yakıt tüketimi ve performansı dengeliyor. Ghibli Hybrid’de de kullanılan 2 litre 4 silindirli motor, turbo besleme ve eBooster ile daha da fazla güç ve tork elde etmek üzere Modena’daki Maserati İnovasyon Laboratuvarı’nda geliştirildi. Termoli’de üretilen motorun elektronik kontrol ünitesi de yeni nesil Bosch ECU ile değişti. Motor 330 HP güç ve 450 Nm tork üretiyor. Maksimum torkunu 2.250 d/d’de üreten motor henüz 1.750 d/d’de maksimum torkunun %90’ını kullanıma sunuyor ve bu değerlerle dört tekerlekten çekişli Levante Hybrid'i sadece 6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırıyor ve 240 km/s maksimum hıza olanak tanıyor. Levante Hybrid, V6 benzinli ile eşdeğer ve dizelden daha yüksek güç üretiyor. Dizelden daha yüksek tork üreten sistem, 165 HP/lt ile benzinliden daha yüksek litre başına güç üretimine sahip, WLTP normuna göre 231-252 gr/km CO2 emisyon değerine ulaşıyor ve 350 HP V6 versiyonuna kıyasla %18’nin üzerinde yakıt tasarrufu sağlıyor.

EFSANEVİ MASERATİ

Her ne kadar bir hibrit sisteme sahip olsa da, Levante Hybrid ses dahil olmak üzere her yönüyle SUV dünyasının Maserati’si olmaya devam ediyor. Markaya özgü ses, amplifikatörlere gerek duyulmadan, sadece egzozların akışkan dinamiklerini değiştirerek ve özel olarak ayarlanmış rezonatörler kullanarak elde ediliyor. Hibrit de olsa Maserati gibi ses çıkarmaya devam ediyor. Standart olarak sunulan arka akstaki Sınırlı Kaymalı Diferansiyel (LSD) tüm sürüş koşullarında optimum tutuş sağlıyor. Asimetrik kilitleme özelliği, güç altında %25 ve serbest kaldığında %35 kilitlenme sağlıyor. Torque vectoring özelliği, LSD ve Q4 Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi ile birlikte sportifliğe ve sürüş keyfine katkı sağlıyor. Sistem virajlarda iç tekerleğe hafif bir frenleme kuvveti uygularken dış tekerleğe daha fazla tork aktarıyor. Levante Hybrid’de 8 hoparlörlü 180 Watt gücünde ses sistemi standart olarak sunuluyor. İsteğe bağlı olarak Harman Kardon Premium ve Bowers & Wilkins Premium Surround ses sistemleri sunuluyor. Harman Kardon Premium sistemi 14 hoparlör ve 900 Watt amplifikatöre sahip. Standart sisteme göre çok güçlü olan sistem ayrıca; Harman Kardon logolu siyah kapı hoparlör kapakları, yüksek performanslı bir subwoofer dışında 12 kanallı bir amplifikatör ile yüksek ses performansı sunuyor.  Bowers & Wilkins Premium Surround Ses Sistemi 17 hoparlör ve 1.280 Watt amplifikatör ve QuantumLogic™ Surround olmak üzere çok daha gelişmiş bir teknik yapı sunuyor ve son derece yüksek ses performans beklentisi olan kullanıcılara hitap ediyor. Standart olarak sunulan Clari-Fi özelliği, MP3 gibi sıkıştırılmış dijital ses dosyalarını gerçek zamanlı olarak analiz ederek tüm kusurları düzeltiyor. Clari-Fi, belirli bir ayar gerektirmiyor ve otomatik olarak kaynak sinyalinin kalitesine göre sesi işleyerek şeklini değiştiriyor.

AKTİF SÜRÜŞ YARDIMCILARI

Her ne kadar gelişmiş ADAS sistemleri gelişmiş sürüş güvenliği seviyesi sunsa da, Maserati otomobillerine özgü sürüş dinamikleri ve sürüş deneyimi korunmaya devam ediyor. Aktif Sürüş Yardımcısı, 2018 yılında tanıtılan Otoyol Asistanı’nın gelişmiş bir evrimi olarak devreye giriyor. Sürücünün her zaman aracın sorumluluk ve kontrolünü elinde tutmasını gerektiren sistem, iyi durumda olduğu sürece her türlü yol koşulunda kullanmak üzere tasarlandı. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket