Matrah Güncellendi Clio Hibrit'e Türkiye Kapısı Aralandı
Matrah güncellemesinin ardından Renault Türkiye'den satır arasında da olsa dikkat çekici bir açıklama geldi. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, Türkiye'de üretilen ancak halihazırda Avrupa'ya satışı devam eden hibrit motorlu Clio E-Tech'in iç pazardaki satışını değerlendirdiklerini ifade etti.
Matrah güncellemesiyle birlikte ivmenin azalmaya başladığı sektörünün bir nefes aldığını söyleyen Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "%45 ve 50'lik ÖTV diliminde daha fazla modelin yer almasıyla tüketiciler için seçenekler artacak. Yılın son çeyreği öncesinde yapılan bu revizyonun, esasen pazar dinamikleri açısından zamanlamasının da yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatların bir miktar aşağıya çekilmesiyle birlikte daha sakin geçen yaz aylarının ardından pazarda pozitif bir rüzgâr bekliyoruz. MAİS olarak özellikle Clio ve Megane Sedan gibi yerli üretim Renault modellerimizi hem de Dacia modellerimizi bir alt ÖTV bareminde daha uygun fiyatla tüketicilerimizle buluşturabilecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hibrit modellerindeki güncellemenin de özellikle çevreci ve yeni teknolojilere uyum sağlamak açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada motoru da dahil Türkiye'de üretilen ve Avrupa'ya ihraç edilen Clio Hibrit modelimizin iç pazarda satışa sunulmasını da ana hissedarımızla birlikte değerlendireceğiz.
Renault Clio E-Tech
Clio E-Tech, 1.2 kWh’lık (230V) bir bataryaya sahip. Hibrit sistemi sayesinde yakıt tüketimi anlamında %40 daha ekonomik olma potansiyeli bulunuyor. Elektrikli moddayken maksimum olarak 75 km/s hıza ulaşabiliyor. Clio E-Tech'in toplam gücü ise 140 bg olarak veriliyor.
Benzer Haberler
Otomotivin nisan ihracatı yüzde 15 artışla 3.1 milyar dolar
20 elektrikli model geliyor
Citroen Türkiye'de voltajı yükseltiyor
Citroen C5 Aircross yıl sonunda Türkiye'de
Ticari araç savaşları başlıyor
Nissan hafif ticari araç pazarına geri döndü
Çin engelini Avrupa üretimi ile aşacak
Toyota yeni ticari araç modellerini tanıttı