Telefon
WhatsApp
MERCEDES-BENZ EQS TANITILDI: ELEKTRİKLİ OTOMOBİLDE YENİ TEKNOLOJİK ZİRVE

770 km’lik menziliyle oldukça iddialı bir kullanım mesafesi sunan EQS aynı zamanda dünyanın en aerodinamik otomobili olmayı da başardı. Tek parçalı proporsiyon hedefi ile şekillendirilen ve adeta yekpare bir yapıda, kalıp gibi duran araç, 0.20 Cd’lik rüzgar direnç katsayısı ile dünyanın en aerodinamik otomobili olarak tescillendi. Avrupa’daki IONITY şarj noktalarında 1 yıl boyunca ücretsiz olarak şarj edilebilecek olan EQS, 200 kW’lık hızlı şarj kapasitesi ile 15 dk’da 300 km’lik menzil sağlayabiliyor. Teknoloji şöleninin yaşandığı iç mekan ise yekpare konsol tasarımını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Toplamda 56 inçilik devasa ekranı ile otomotiv sektörünün en büyük dijital göstergelerine sahip olan EQS, jest kontrol özelliklerini kapılarının açılması ve kapanması için de kullanacak. Yani araca binenler kapılara elleri ile işaret ettiğinde otomobilin kapıları otomatik olarak kapanacak. Otomobile binmek için yaklaşıldığında ise kapılar güvenliği ihlal edecek bir durum yok ise otomatik olarak açılacak. 

S SERİSİ'NDEN DAHA BÜYÜK

Üçüncü seviye otonom sürüş özelliklerine sahip olmasıyla da otomotiv sektöründe iddialı bir yere konumlanan EQS, LIDAR, radar ve kamera sistemlerini Mercedes-Benz’in kendi yazılımları ile harmanlayarak ortaya başarılı bir sürüş destek sistemi çıkarmış. Sistem aynı zamanda otomobilin elektrik enerjisini en verimli şekilde kullanabilmesi için de rotayı sürekli olarak hesaplıyor. Bu hesaplama sırasında gelen trafik bilgisinin yanı sıra, coğrafyanın tomografisini, hava durumunu, yol şartlarını ve sürücü alışkanlıklarını da aldığı tüm parametrelerle bir bütün olarak değerlendirerek optimum rotayı oluşturuyor. 5265 mm uzunluğundaki araç, bu boyultarıyla S Serisinin Long yani uzun şasili versiyonuna yaklaşıyor.

715 BG'LİK VERSİYON DA GELİYOR

EQS 450 isimli giriş seviyesi sadece arkadan itişli 330 bg gücündeki bir elektrik motor ile alınabiliyor. Bu versiyon 0-100 km/s hızlanmasını 6.2 saniyede gerçekleştiriyor. EQS 580 4Matic modeli ise toplamda 516 bg güç üreten önde ve arkada yer alan çift elektrik motoru ile geliyor. Bu versiyon aracın toplam ağırlığı 2480 kg’dan 2585 kg’a çıkmasına rağmen 0-100 km/s hızlanmasını 4.3 saniyeye kadar düşürüyor. Aracın menzili 107.8 kW’lık piller ile 770 km olarak açıklansa da önümüzdeki dönemde 90 kW’lık batarya paketine sahip bir versiyonun da geleceği ifade ediliyor. Daha da önemlisi 715 bg gücünde AMG logosunu alması muhtemel bir zirve model de serideki yerini alacak.

60 KM HIZA KADAR KENDİ KENDİNE GİDİYOR

Hızlı şarj Porsche Taycan’da olduğu gibi neden 350 kWs hızında değil eleştirileri gelse de Mercedes kendi geliştirdiği yazılım sayesinde 15 dk’da 300 km’lik menzil sunduğu iddiasında. şimdilik sadece Almanya’da yasal olan bu Drive Pliot sistemi sayesinde 60 km/s hıza kadar otoyol kullanımında direksiyona hiçbir şekilde dokunmadan EQS kullanılabilecek.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket