Telefon
WhatsApp
MERCEDES-BENZ'İN 7 KİŞİLİK ELEKTRİKLİSİ: 420 KM MENZİLLİ EQB GELİYOR

Bir yandan Avrupa’da Yeni EQA’nın ilk teslimatları başlarken, Yeni S-Serisi ailesinin tasarım olarak tamamen özgün ve elektrikli üyesi EQS de geçtiğimiz hafta dünya lansmanı ile tanıtıldı. EQS lansmanından hemen sonra ise Çin’deki Şangay Otomobil Fuarı’nda Yeni EQB’nin Çin pazarı için olan versiyonu, dünya lansmanı ile tanıtıldı. Yeni EQB, Çin pazarında 215 kW güç seçeneği ile satışa sunuluyor. Avrupa pazarında ise önden çekişli veya dört tekerlekten çekişli ve kimi 200 kW üzerinde güç seçenekleri ile farklı versiyonlar sunulacak. EQB; güçlü ve verimli elektrikli güç-aktarma sistemi, akıllı reküperasyon enerji geri kazanımı çözümü ve “Elektrikli Zeka”ya sahip öngörülü navigasyon olmak üzere birçok unsuru Yeni EQA ile ortak kullanıyor. 

DAHA UZUN MENZİLLİ VERSİYON DA OLACAK

EQB 350 4MATIC’in menzili 419 km olarak verilse de önümüzdeki dönemde uzun menzilli bir versiyonun da aileye dahil olacağı gelen bilgiler arasında. EQB, Mercedes-EQ’nun “Yenilikçi Lüks”ünü köşeli ve keskin çizgilerle yorumluyor. Önde merkezi yıldıza sahip siyah panel Mercedes-EQ ızgara ve yine Mercedes-EQ’nun tamamen elektrikli araç dünyasının karakteristik tasarım detayı olarak ön ve arkada LED ışık şeridi kullanılıyor. Yatay ışık şeridi, tam LED farların gündüz farlarını birbirine bağlıyor ve hem gündüz hem de gece özgün bir görünüm sağlıyor. Kaliteli detaylarla büyük bir özenle şekillendirilen farlardaki mavi vurgular Mercedes-EQ’ya özgü görünümü destekliyor.

ROSEGOLD SÜSLEMELER DİKKAT ÇEKİYOR

Tamamen fonksiyonellik üzerine kurulu yaşam alanı, iç mekan konforuna katkı sağlıyor. Otomobilin dışını çevreleyen koruyucu kaplamalar, kaslı omuz çizgisi ve çamurluk hizasına yakın konumlandırılan tekerlekler, EQB’ye güçlü bir karakter ve yolda kendinden emin bir duruş kazandırıyor. “Rosegold” veya mavi süslemelere sahip iki veya üç farklı renkli ve 20 inçe kadar alaşım jant seçenekleri sunuluyor. LED arka aydınlatma grubu LED ışık şeridiyle birleşiyor. Söz konusu tasarım ayrıntısı EQB’nin genişlik algısını güçlendiriyor. Tampona entegre plakalık, bagaj kapağı tasarımında özgürlük sağlıyor. Yükseltilmiş tavan rayları EQB’nin fonksiyonelliğini destekliyor. Donanıma bağlı olarak sunulan arkadan ambiyans aydınlatma yansıtmalı ön konsol süsleme seçeneği ve havalandırma çıkışları, koltuklar ve otomobil anahtarı üzerindeki “rosegold” görünümünde süslemeler, EQB’nin elektrikli otomobil karakterini vurguluyor. Elektrikli otomobillere özgü gösterge temasında da yine “rosegold” ve mavi detaylar kullanılıyor. 0.28’den başlayan rüzgar sürtünme katsayısı ile EQB çok iyi bir değer sunuyor.

GELİŞMİŞ ŞARJ TEKNOLOJİSİ

EQB, 11 kW’a kadar alternatif akımla (AC) 100 kW’a kadar ise hızlı şarj ile (DC) şarj edilebiliyor. Tam şarj için gereken şarj süresi, mevcut altyapıya ve otomobilin donanımına bağlı olarak değişiyor.  DC’de şarj durumuna bağlı olarak yüzde 10’dan yüzde 80 seviyesine 30 dakikada şarj olabiliyor. EQB sürücüyü destekleyen gelişmiş akıllı sürüş yardım sistemleriyle donatılıyor. Aktif Şerit Takip Yardımcısı ve Aktif Fren Yardımcısı standart olarak sunuluyor. Acil Durum Manevra Yardımcısı, Tıkanıklık acil fren fonksiyonu, yaklaşan bisikletliler veya araçlar için Araçtan Çıkış Uyarı Sistemi ve ayrıca yaya geçidindeki kişileri tespit ve uyarı işlevi gibi işlevler Sürüş Yardım Paketi’nin kapsamını genişletiyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket