Telefon
WhatsApp
Mercedes-Benz Münih'te 10 Yeni Model Tanıttı 7'si Elektriklilerden Oluştu

Münih’te düzenlenen IAA MOBILITY fuarında 10 yeni modelinin dünya tanıtımını gerçekleştiren Mercedes-Benz'in, dünya tanıtımından 7’si tamamen elektrikli modellerden oluşuyor. Bu, elektrikliye geçiş sürecinin tüm markalarda kazanmış olduğu ivmeyi gözler önüne seriyor. Mercedes-Benz, EQB 350 4MATIC, EQE 350, Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+, Concept Mercedes-Maybach EQS, Concept Mercedes-Benz EQG, Concept EQT ve smart Concept #1 olmak üzere 7 yeni tamamen elektrikli aracın dünya lansmanı gerçekleştirildi. Mercedes-EQ modellerinden EQA 250, EQC 400 4MATIC, EQS 580 4MATIC, EQV 300, smart EQ fortwo coupé ve smart EQ fortwo cabrio da fuardaki yerini aldı. Böylece Mercedes-Benz, sahip olduğu tüm markalarıyla sürdürülebilir bir marka deneyimi yaratıyor ve “Elektrikte Öncü Olma” stratejisinin temelini oluşturuyor.

YALNIZCA ELEKTİRKLİLERLE SINIRLI DEĞİL

Mercedes-AMG’nin ilk performanslı hibrit modeli Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE ve C-Serisi All-Terrain haricinde bir de yeni S 680 GUARD 4MATIC ilk defa gözler önüne sergileniyor.

İşte Mercedes-Benz'in fuarda tanıtımını gerçekleştirdiği modellerden öne çıkanlar: 

Mercedes-Benz EQG: Alman üreticinin bir ikon haline gelen arazi aracı G Serisi, 2024 yılında seri üretim olarak yollarla buluşacak olan versiyonu EQG'yi konsept formunda ilk kez otomobil severlerle buluşturdu. EQS'te de kullanılan elektrikli alt yapının yer verileceği model, fuarın en dikkat çeken konseptlerinden biri olmayı başardı. EQG, dört elektrik motoru ile arazide de üstün performans özelliklerini sergilemeye devam edecek. 

Mercedes-Benz EQE: Teknik alt yapısını tamamen ağabeyi EQS'ten alan elektrikli E Serisi olarak tanımlayabileceğimiz yeni model, arkadan itişli ya da dört tekerlekten çekişli (çift motor) olarak tercih edilebilecek. 90.6 kWh kapasiteli batarya paketi ile 660 km/s menzil sunacağı açıklanan araç, 288 bg güç ve 530 Nm tork üretiyor. %10-80 arası şarj süresi 31 dk olan aracın üretimine ise 2022 yılının ortasında başlanacak. 

Mercedes-Maybach EQS Concept: Mercedes'in elektrikli model atağının zirvesini temsil edecek olan Maybach EQS konsepti, ultra-lüks bir elektrikli SUV olarak hayatına devam edecek. Teknik altyapısını EQS ile paylaşacak olan model, lüks içinde şımartacak donanımları, çift renkli tasarımı ve bolca kullanılan krom detayları ile göz temasından kaçması imkansız bir otomobil olacak gibi duruyor. Her ne kadar fuarda konsept hali ile karşımıza çıksa da seri üretim versiyonunun büyük ölçüde bu halini koruyarak gerçeğe dönüşeceğini söylemek mümkün. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket