Telefon
WhatsApp
MG GERİ ALIM GARANTİSİ İLE TÜRKİYE'DE

İngiliz kökenli efsane otomobil markası MG, Türkiye’ye hızlı girdi. Doğan Trend Otomotiv’in distribütörlüğünü üstlendiği MG, Mayıs ayından itibaren Türkiye’deki ilk modeli yüzde 100 elektrikli ZS EV’yi yollarla buluşturacak. Potansiyel müşterilere 40 bin TL rapora ile olası fiyat artışlarını engellemek adına sabit fiyat garantisi sunduklarını söyleyen Dağtekin, “Türkiye’de %25’lik ÖTV dilimine giren ilk elektrikli model olan MG ZS EV çok sıkı bir otomobil oldu. Amacımız mümkün olduğunca bu otomobili insanlara deneyimletmek. Bir kere kullanan herkes otomobilin gerçekten sıkı ve premium hissettirdiğini söylüyor” dedi. Öte yandan MG’nin en yeni ve iddialı modeli Marvel R’ı sene sonunda getirmek istediklerini ancak çip krizi nedeniyle bu planın 2022’ye sarkabileceğini belirten Dağtekin, “Türkiye’de bu aracın satışını yapmak konusunda MG ile anlaştık. Bu da aslında önemli bir gelişmeydi. Gerçekçi tahminim 2022’nin ilk çeyreği gibi Marvel R ülkemizde olur” dedi.

7 YIL / 150 BİN KM GARANTİ

Türkiye’nin en ulaşılabilir elektrikli SUV modeli olma hedefiyle yola çıkan ZS EV, 7 yıl / 150 bin km’lik bataryayı da kapsayan üretici garantisi ve ülkemizde ilk kez devreye alınacak “MG Değer Koruma Programıyla” dikkat çekiyor. Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, değer koruma uygulaması ile ilk kez elektrikli otomobil sahibi olmayı düşünenlerin akıllarındaki soru işaretlerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi. MG ZS EV’yi Türkiye’de sıra dışı bir şekilde pazara arz ettiğini vurgulayan Dağtekin, şöyle devam etti:

ARACIN DEĞERİNİ KORUYOR

“Aracın değerini koruyan bu program ile müşterimiz bir senenin sonunda aracını başka bir MG ile değiştirmek isterse 409 bin TL’ye sattığımız ZS EV Luxury’sini 390 bin TL’den almayı garanti edeceğiz. Bizim aracımıza güvenimiz tam ama bir elektrikli araçla hayata uyum sağlayamadığını hisseden müşterilerimize de araçlarını 370 bin TL’den geri almayı garanti edeceğiz. 12’nci aydan itibaren 24 aya kadar geçerli bir geri alım garanti programı sunuyoruz. Bu, şu anda sadece Türkiye’de geçerli olan bir kampanya. İçeriği ve modeli Türkiye’de ilk kez Doğan Trend Otomotiv olarak bizlerin uyguladığı bir program. Biz markaya ve otomobilimize çok güvendik. Otomotivci tabiriye ‘mal bizim’ diyerek sattığımız ürünün arkasında duruyoruz.”

PLUG-IN HİBRİT VE BENZİNLİ VERSİYON DA GELECEK

Seneye başlarken toplam 1000-1100 araç satacağız diye yola çıktıklarını anımsatan Dağtekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Bunun 500 kadarı elektrikli ve Plug-in Hybrid bir modelimiz gelecek ve o olacak diye hedeflemiştik. Bir de bu gördüğümüz elektrikli modelin benzinli versiyonu olacak. Ancak, çip krizi sebebiyle bir takım aksamalar olabilir. MG ZS EV’de bu parti bizim için üretildi. Elektrikli modellerimizde bir tedarik sıkıntısı yok. Plug-in Hybrid’in fiyatı kesinlikle daha pahalı olacak. Çünkü, o araç hem daha büyük hem de 270 HP’lik bir güç üretiyor. Yüksek performanslı ve premium. Ayrıca bir de tamamen benzinli bir seçeceği de sunacağız.”

10 BİN TL’LİK WALLBOX HEDİYE

Elektrikli otomobillerin yüzde 85’i İstanbul’da satıldığını belirten Dağtekin, ilk yapılanmalarını İstanbul’da tamamlayacaklarını belirterek şunları söyledi: “Sene sonuna kadar İstanbul’daki 4 noktada araçlarımızı ulaşılabilir hale getireceğiz. Bayilik açısından ilk etapta Bursa, İzmir ve İstanbul’da kesin olacağız. Ardından Ankara, Antalya ve Adana gündemimizde olacak. Suzuki ve MG’nin sinerji kurduğu bayilerimiz olacak. Elektrikli araç satışı çok farklı bir olay, farklı odakları var. Bunun için bayiliğin yanında test ve deneyim merkezleri oluşturacağız. MG ZS EV alan tüm müşterilerimize Wallbox Pulsar Plus’ı hediye edeceğiz. Giriş seviyesindeki en üst segment cihazımız. Hem Bluetooth hem Wi-Fi bağlantısı var. 780 Euro civarında bir fiyatı var. Kabaca kurulumuyla 10 bin TL civarı maliyeti var diyebiliriz. 6,7 kWh’lik bir on-board charger’ı olan aracımız bu Wallbox ile 6-7 saatte şarj olabilecek. Ayrıca araç, DC şarjda 50 kWh’a kadar hızlı şarjı destekliyor.

ELEKTRİKLİ KULLANAN NORMAL OTOMOBİL KULLANAMAZ

Elektrikli otomobil pazarının, şarj altyapısının artmasıyla birlikte genişleyeceğini ifade eden Dağtekin, “Elektrikli otomobil kullanan bir kişi bir daha normal bir araba kullanmaz. Çok büyük ihtimalle o aracın konforuna, performansına vs. alıştığınız zaman bir daha geri dönmek istemezsiniz. Hep aklımıza şey geliyor. Çeşme’ye, Bodrum’a nasıl gideceğim? Sanki her sabah evden çıkıp Çeşme’ye mi gidiyoruz? Türkiye’de ortalama günlük kullanım 40 km civarında. Yılda 1-2 defa uzun yol yapıyoruz, Araç kiralıyoruz gidiyoruz veya uçakla bir şekilde gidiyoruz. Bu önyargılar süper hızlı kırılacak.”

143 BG GÜÇ ÜRETİYOR 8,1 SANİYEDE 100 KM’YE ÇIKIYOR

MG ZS EV, 143 HP (105 kW) güç ve 353 Nm tork üreten bir elektrik motoruna sahip. Motoru besleyen 44,5 kWsa’lik batarya  ise 263 km (WLTP) menzile olanak tanıyor. 0-100 km/s ivmelenmesi 8,1 saniye olan yeni MG ZS EV, DC şarjla sadece 40 dakikada bataryasını %80 seviyesine kadar şarj etme olanağı sunuyor. Kullanıcısına ev veya iş yerindeki bir AC şarj cihazından aracı %100 şarj seviyesine 7 saatte ulaşma olanağı sunan MG ZS EV, şehirli yaşam için ideal bir seçim olarak öne çıkıyor. Sahip olduğu 3 farklı sürüş modu ve gene 3 farklı seviyeye sahip enerji geri-kazanım seçeneği sunan rejenerasyon sistemiyle (KERS), ZS EV kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verirken menzilinin de kontrol edilmesine olanak tanıyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket