Telefon
WhatsApp
Michelin’den ‘Michelin in Motion’ stratejik yol haritası

Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin, düzenlediği Sermaye Piyasaları Günü kapsamında ‘Michelin in Motion’ stratejik yol haritasını uygulama durumu hakkında bilgilendirmede bulundu. 2023-2030 arasında gelirini yıl bazında yüzde 5 artırma ve Grup gelirinin yüzde 20 ila 30’una ulaşma hedefiyle, “Michelin in Motion” olarak adlandırılan 2030 yılı hedefli büyüme stratejisini, düzenlediği 2021 Sermaye Piyasaları Günü etkinliğinde açıklamıştı. Bu yıl gerçekleştirilen 2023 Sermaye Piyasaları Günü kapsamında yapılan değerlendirmede Grubun; son 2 yıllık süreçte insanlar, kârlılık ve gezegen eksenli temel performans göstergeleri konusunda oldukça yüksek bir performans sergilediğine ve 2023 için belirlenen hedeflere ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlendiğine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada; iş hayatının kökten değişmesi, çevre bilinci, elektrikli araçlara yönelme gibi süregelen mega eğilimler, değer oluşturma potansiyelini daha da yükseltmek ve Michelin Grubu’nun değişime ayak uydurarak, zorlukları yenme gücünü artırmaya yönelik olan büyüme stratejisinin uygunluğunu tam anlamıyla doğruladığı vurgulandı.

Yaşanan dönüşümlerin, Michelin’in farklılaşmasının önemini ortaya koyduğundan dolayı fırsat olarak görüldüğü, Grubun ayırt edici kabiliyetlerini daha da pekiştirdikçe önümüzdeki yıllarda gelişimini sürdüreceğine işaret edilen açıklamada; pazardaki birçok yüksek değerli iş modeline hitap edebilen bir teknoloji şirketi olan Michelin’nin, gerek performans gerek sürdürülebilirlik açısından liderliğini sağlamlaştırmak ve rekabette farklılaşmak için bilim ve teknolojiden faydalandığına dikkat çekildi.

Gelecekte büyük başarılar elde edilmesinin bir yandan lastik alanındaki yapısal performansını daha da geliştirme ve diğer yandan lastik teknolojisinde ve diğer teknolojilerde büyümeyi harekete geçirme kabiliyeti sayesinde olacağı belirtilen açıklamada; “Bahsettiğimiz büyüme organik olmasının yanı sıra birleşme ve satın almalar yoluyla daha da güçlenecek. Michelin’in son 5 yılda kaydettiği birleşme ve satın alma performansı son derece ümit verici. Bu kapsamda; birleşme ve satın alma modellerimizi uyguladığımız stratejiye göre tasarladık, devraldığımız işletmelerin entegrasyonunu başarıyla yaptık ve titiz müşterilere yönelik pazara erişme ve farklılaşma yeteneğimizi güçlendirme amaçlı derin inovasyon sinerjilerini kullanarak yeni ürün geliştirme süreçlerini tamamladık. Grup, yüksek büyüme hedefine ulaşma konusunda daha hızlı hareket etmek ve ticari girişimlerinin değerine ışık tutmak için faaliyet portföyünü aktif bir şekilde yönetiyor. Grubun dönem içinde yüzde 10,5’lik kullanılan sermaye getirisi hedefi birleşme ve satın almaları da içeriyor” denildi.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket