Modena’dan Yeni Bir Sporcu Daha Çıktı: Automobili Estrema
Milyon dolarlık “akülü oyuncaklara” yeni bir seçenek daha eklendi. Automobili Estrema şirketinin tanıtmaya hazırlandığı Fulminea, 2000 bg’lik gücü ile elektrikli otomobillerdeki rekabete yeni bir boyut getirmeye hazırlanıyor.
Fisker'in Avrupa'daki eski hissedarı ve distribütörü olan Gianfranco Pizzuto tarafından kurulan ve Modena, merkezli Automobili Estrema'nın ilk ürünü olan Fulminea, son dönemde bizden adını sıkça duyduğunuz katı hal bataryaları ile dikkat çekiyor. Katı hal batarya hücrelerini ultra kapasitörlerle birleştiren bir "hibrit" pil paketi ile donatılan Estrema, cadde kullanımına uygun bir hiper otomobil olarak lanse ediliyor.
0-320 KM/S HIZLANMA 10 SANİYENİN ALTINDA
İki farklı hücre tipi her ne kadar birleştirilmiş olarak algılansa da bunlar, daha ziyade karbon fiberden yapılmış iki farklı kasaya yerleştirilmiş. Ultrakapasitör paketi ön aksın yanına monte edilirken, daha büyük katı hal pil paketi yolcu hücresinin arkasında yer alan arka aksın önüne yerleştirilmiş. Boş ağırlık 1507 kg. Toplam 2.040 bg’lik maksimum güç Fulminea'nın 10 saniyenin altında 0'dan 320 km/s (100 değil, 200 de değil evet 320) hızlanmasını sağlarken tahmini 520 km’lik menzil sunacak. Automobili Estrema, Fulminea'nın ilk örneklerinin 2023'ün ikinci yarısında müşterilere ulaştırılmasını hedefliyor.
Benzer Haberler
Hyundai Inster satışa sunuldu
Ford Otosan 5 yeni elektrikli modelle voltajı yükseltti
Türkiye'de büyük dönüşüme imza atıyor
Dünyada 3'üncü sırada
Elektrikli otomobilde yüzde 10 ÖTV rekabeti
Skoda'nın elektrikli modelleri yola çıkıyor
Türkiye elektrikli otoda Avrupa’yı yakaladı
Hyundai Tuscon'a yeni donanım seçeneği eklendi